Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Netanyahu varžovui B.Gantzui bus pasiūlyta suformuoti naują Izraelio vyriausybę

Izraelio prezidentas sekmadienį pranešė apsisprendęs suteikti opozicijos lyderiui Benny Gantzui pirmąją galimybę suformuoti naują vyriausybę po šį mėnesį įvykusių rinkimų, neatnešusių aiškių nugalėtojų.
Benny Gantzas ir Benjaminas Netanyahu
Benny Gantzas ir Benjaminas Netanyahu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidento Reuveno Rivlino kanceliarija jo sprendimą paskelbė sekmadienį vakare po konsultacijų su visomis į parlamentą išrinktomis partijomis.

Valstybės vadovo sprendimas aštrina klausimą dėl premjero Benjamino Netanyahu politinės ateities.

B.Netanyahu dešinioji partija „Likud“ po kovo 2-ąją įvykusių rinkimų – jau trečių per metų laikotarpį – išliko didžiausia parlamento frakcija. Vis dėlto po sekmadienį įvykusių konsultacijų su regioniniais ir nacionalistiniais sąjungininkais premjeras užsitikrino tik 58 deputatų palaikymą 120 vietų Knesete – taigi, jam dar stinga trijų mandatų, kad įgytų daugumą.

Tuo metu B.Gantzo centristinis aljansas „Mėlyna ir balta“ kartu su jį palaikančiomis partijomis turi parlamente 61 vietą – silpną daugumą. Kita vertus, šios partijos yra susiskaldžiusios, todėl nėra aišku, ar B.Gantzui pavyks suformuoti koaliciją.

Po susitikimo su abiejų pagrindinių partijų lyderiais R.Rivlinas sakė pirmadienį oficialiai pasiūlysiantis pamėginti B.Gantzui sudaryti valdantįjį bloką.

B.Gantzas tai turėtų atlikti per mėnesio laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius