-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Netanyahu žada tęsti „masinius smūgius“ prieš Gazos Ruožo kovotojus

Antrą dieną tęsiantis eskalacijai tarp Izraelio ir Gazos Ruožo, Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sekmadienį pareiškė karinėms pajėgoms liepęs toliau rengti smūgius prieš kovotojus palestiniečių anklave, iš kurio į Izraelį buvo paleisti keli šimtai raketų.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Šįryt [karinėms pajėgoms] liepiau tęsti masinius smūgius prieš teroro elementus Gazos Ruože ir nurodžiau aplink Gazos Ruožą dislokuotas pajėgas sustiprinti tankais, artilerija ir pėstininkais“, – pareiškė jis ministrų kabineto posėdžio pradžioje.

Naujausiais Izraelio žiniasklaidos skelbiamais duomenimis, nuo šeštadienio iš šio palestiniečių anklavo buvo paleistos 507 raketos, iš jų 150 perėmė Izraelio oro gynybos sistemos.

Izraelio teritoriją pasiekė 361 raketa, o likusios nukrito Gazos Ruožo teritorijoje.

Sekmadienio popietę Izraelio policija pranešė, jog Aškelono mieste žuvo du žmonės.

Pasak policijos, iš Gazos Ruožo paleista raketa sprogo netoli sienos su Gaza esančio miesto pramoninėje zonoje. Policijos atstovas spaudai Micky Rosenfeldas pareiškė, jog žuvusiųjų tapatybės dar nežinomos.

Anksčiau buvo pranešta apie dar vieną žuvusį izraelietį.

Savo ruožtu Gazos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog per Izraelio smūgius Gazos Ruože sekmadienį žuvo du palestiniečiai.

Vėliau buvo pranešta ir apie žuvusį palestiniečių kovotoją, 34 metų Hamadą al-Khodorį. Islamistų judėjimo „Hamas“ ginkluotasis sparnas pareiškė, kad žuvusysis buvo vienas iš jo vadų.

Nuogąstavimus dėl tolesnės eskalacijos pakurstęs padėties paaštrėjimas prasidėjo blokuojamą Gazos Ruožą valdančiam „Hamas“ siekiant tolesnių Izraelio nuolaidų pagal ugnies nutraukimo sąlygas.

„Hamas“ ir Izraelis nuo 2008 metų kariavo tris kartus, ir šiuo metu nuogąstaujama, kad gali įsiplieksti ketvirtas konfliktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius