-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Obamos metinės kalbos Kongresui svečiai: astronautas, bekojis karo veteranas ir 13-metis berniukas

Praėjusį mėnesį iš Kubos kalėjimo paleistas JAV Valstybės departamento kontraktininkas Alanas Grossas bus vienas iš 23 pirmosios ponios Michele Obamos svečių, pakviestų klausytis prezidento Baracko Obamos kasmetinės kalbos Kongrese, pranešė Baltieji rūmai.
JAV astronautas Scottas Kelly
JAV astronautas Scottas Kelly / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obamos kalbą nuo 4.00 val. stebėkite čia

Tarp pakviestųjų antradienį pasiklausyti prezidento pranešimo pirmosios ponios ložėje taip pat yra amerikiečių astronautas, 13-metis berniukas iš Čikagos Sautsaido rajono ir vienas kariuomenės veteranas, netekęs kojų Afganistane.

Tradiciškai Baltieji rūmai kviečia ypatingus svečius, kuriuos prezidentas mini savo kalbose kurie suteikia veidą jo politikai.

Tradiciškai Baltieji rūmai kviečia ypatingus svečius, kuriuos prezidentas mini savo kalbose kurie suteikia veidą jo politikai.

Netikėto B.Obamos sprendimo pradėti JAV ir Kubos santykių normalizavimą po 50 izoliacijos metų įrodymas susirinkusiesiems bus A.Grossas ir jo žmona Judy.

Gruodžio 17 dieną išlaisvintas A.Grossas penkerius metus praleido Kubos kalėjimuose už tai, kad atgabeno nešiojamųjų kompiuterių ir komunikacijų įrangos nedidelei Kubos žydų bendruomenei kaip JAV tarptautinės plėtros agentūros subkontraktininkas.

„Penkerius metus už tūkstančių mylių Judy kiekvieną dieną kovojo už Alano paleidimą ir niekada neprarado vilties“, – nurodoma Baltųjų rūmų pranešime.

Pakviestųjų sąraše taip pat yra eiliniai amerikiečiai, iliustruojantys įvairias B.Obamos administracijos programos sritis – bendruomenės koledžo studentas, automobilius taisantis darbininkas, statybininkės kvalifikaciją gavusi moteris, nedidelės verslo įmonės savininkas arba koledžo studentė, kurią į Jungtines Valstijas atvežė dokumentų neturintys jos tėvai.

Nors neteko abiejų kojų ir negali naudotis protezais, jis užsiima banglenčių sportu ir slidinėjimu, yra dalyvavęs daugybėje maratonų rankomis valdomu dviračiu ir net gavo piloto licenciją.

Daugelį jų Baltieji rūmai pasirinko dėl jų B.Obamai rašytų laišku, tačiau 13-metis Malikas Bryantas iš Čikagos sąraše atsidūrė dėl jo laiško Kalėdų Seneliui. „Viskas, ko prašau, yra saugumas. Aš tiesiog noriu būti saugus“, – rašė berniukas. Viena nevyriausybinė organizacija šį laišką persiuntė į Baltuosius rūmus.

Jasonas Gibsonas susitiko su B.Obama, kai gydėsi kovų žaizdas Walterio Reedo karinėje ligoninėje Vašingtone, kur jam buvo atlikta 21 operacija.

„Nors neteko abiejų kojų ir negali naudotis protezais, jis užsiima banglenčių sportu ir slidinėjimu, yra dalyvavęs daugybėje maratonų rankomis valdomu dviračiu ir net gavo piloto licenciją“, – informavo Baltieji rūmai.

Svečių sąraše taip pat yra astronautas Scottas Kelly, šį kovą skrisiantis į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) ir tapsiantis pirmuoju amerikiečių astronautu, kuris ištisus metus praleis dirbamas ir gyvendamas  orbitiniame objekte kosmose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius