Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 23 /21:27

Po didžiulių eitynių Minske A.Lukašenka į rezidenciją atskrido su automatu rankose, protestuotojus išvadino „žiurkėmis“

Baltarusiai sekmadienį susirinko naujiems masiniams protestams prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, kuris liepė kariuomenei ginti šalies teritorinį vientisumą, kai po jo pergalės rinkimuose, kuriuos opozicija laiko suklastotais, šalyje kilo demonstracijų banga. Daugybė protestuotojų sekmadienį susirinko Minsko centre po to, kai opozicijos lyderiai sukvietė žmones į didžiulį mitingą reikalauti Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo.

Sekmadieninis mitingas yra naujausia protesto akcija dėl A.Lukašenkos ginčytino perrinkimo. Anksčiau autoritarinis šalies vadovas pasiuntė savo liūdnai pagarsėjusią riaušių policiją išvaikyti spontaniškus mitingus, kurie buvo surengti po to, kai prieš dvi savaites A.Lukašenka oficialiai buvo perrinktas šeštai kadencijai. Kritikai sako, kad rinkimų rezultatai buvo suklastoti.

Tūkstančiai raudonos ir baltos spalvos vėliavomis apsigaubusių protestuotojų užtvindė Nepriklausomybės aikštę, kur taip pat grupė moterų protestavo prieš policijos smurtą prieš opozicijos rengiamą „Maršą už laisvą Baltarusiją“.

„Mes turime tik du reikalavimus: sąžiningi rinkimai ir nutraukti smurtą“, – agentūrai AFP sakė 32 metų Igoris.

Nuo 1994 metų šaliai vadovaujančio lyderio oponentai organizavo streikus ir didžiausius protestus buvusios sovietinės respublikos šiuolaikinėje istorijoje, reikalaudami, kad A.Lukašenka pasitrauktų.

Praėjusį savaitgalį protesto akcijose visoje Baltarusijoje dalyvavo per 100 tūkst. žmonių.

Naujausias žinias iš Baltarusijos tiesiogiai sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Joe Bidenas: remiame Baltarusijos žmones, kaip rėmėme Baltijos šalis

22:42

Demokratų kandidatas JAV prezidento rinkimuose Joe Bidenas sekmadienį atkreipė dėmesį į Baltijos šalyse suformuotas žmonių grandines palaikyti Baltarusijos žmones.

„Praėjus 31 metams po to, kai susikibo rankomis reikalauti laisvės iš sovietų priespaudos, Baltijos šalių žmonės suformavo gyvąją grandinę, rodydami solidarumą su baltarusiais, kovojančiais nusimesti diktatūros jungą“, – tviteryje parašė J.Bidenas.

„Palaikome Baltarusijos žmones, kaip palaikėme Baltijos šalis“, – pridūrė jis.

Atstovė: A.Lukašenka nesiruošė bėgti iš savo rezidencijos

21:50

A.Lukašenka padėkojo jo rezidenciją saugantiems pareigūnams ir pažadėjo „išsiaiškinti“ su protestuotojais.

„Ačiū, vaikinai, jūs – gražuoliai. Mes su jais išsiaiškinsim“, – pareiškė jis, „Pul pervogo“ kanalu paskelbtame vaizdo įraše.

Sargybiniai prezidentą sutiko plojimais.

A.Lukašenkai priėjus padėkoti jo rezidenciją saugantiems jėgos struktūrų pareigūnams, šie pareiškė, kad toliau palaikys prezidentą.

„Mes su jumis iki galo“, – sakė jie.

Prezidento atstovė Natalia Eismant pareiškė, kad A.Lukašenka nesiruošė bėgti iš savo rezidencijos, kurioje jis yra su savo vaikais.

„Kaip prezidentas ir žadėjo, jis niekur nepabėgo, kad ir kaip tai mėgintų vaizduoti atskiri tinklaraštininkai ir „Telegram“ kanalai. Jo vaikai taip pat buvo su juo“, – sakė N.Eismant.

Ji patvirtino, kad kartu su prezidentu Nepriklausomybės rūmuose yra jo jaunesnis sūnus Mikalajus.

„Šiomis minutėmis prezidentas irgi dirba Nepriklausomybės rūmuose“, – sakė atstovė.

Anksčiau N.Eismant sakė, kad A.Lukašenka „visą dieną“ dirbo Nepriklausomybės rūmų operatyvinių pasitarimų centre ir „kontroliavo padėtį“.

A.Lukašenka apie protestuotojus: „Išsibėgiojo kaip žiurkės“

21:38

Valstybinės naujienų agentūros BelTA paskelbtame vaizdo įraše A.Lukašenka matomas virš Minsko skrendančiame sraigtasparnyje. Jis paprašo pilotus priskristi prie Nepriklausomybės rūmų. Išgirdęs klausimą „Kur jie?“, turint galvoje protestuotojus, prezidentas atsakė: „Pabėgo. Jie sužinojo, kad atsakas bus karštas.“

„Išsibėgiojo kaip žiurkės“, – pridūrė jis.

Kartu su A. Lukašenka skrido jo 15-metis sūnus Mikola, taip pat vilkėjęs karinę aprangą ir ginkluotas automatu.

A.Lukašenka protestuotojus išvadino žiurkėmis

21:36

Valstybinės naujienų agentūros BelTA paskelbtame vaizdo įraše Aliaksandras Lukašenka matomas virš Minsko skrendančiame sraigtasparnyje. Jis paprašo pilotus priskristi prie Nepriklausomybės rūmų. Išgirdęs klausimą „Kur jie?“, turint galvoje protestuotojus, prezidentas atsakė: „Pabėgo. Jie sužinojo, kad atsakas bus karštas.“

„Išsibėgiojo kaip žiurkės“, – pridūrė jis.

Kartu su A. Lukašenka skrido jo 15-metis sūnus Mikola, taip pat vilkėjęs karinę aprangą ir ginkluotas automatu.

Protestuotojai pasitraukė nuo Nepriklausomybės rūmų

20:36

Pranešama, kad kurį laiką prie Nepriklausomybės rūmų tvyrojusi įtampa atlėgo. Onliner.by skelbia, kad protestuotojai pasitraukė nuo Nepriklausomybės rūmų. Dauguma jų patraukė atgal link Didžiojo Tėvynės karo muziejaus. Prieš pareigūnus liko keliolika žmonių. Onliner.by skelbia, kad vienu metu pareigūnai nutarė pagąsdinti protestuotojus ir puolė link jų. Kaukėti pareigūnai sugriebė kelis žmones, bet netrukus juos paleido. Išsisklaidžius protestuotojams sumažėjo ir rūmus saugančios pareigūnų gretos.

Tut.by praneša, kad žmonės išsiskirstė ir iš Nepriklausomybės aikštės, kur ir prasidėjo eitynės. Aikštę paliko ir jėgos struktūrų pajėgos. Minske pradėjo lyti.

Maskvoje sulaikyta 11 žmonių

20:25

Prieš Aliaksandro Lukašenkos diktatūrą protestuojančių Baltarusijos žmonių palaikymo akcija sekmadienį vyko ne tik Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje bei kitose šalyse, bet ir Rusijos sostinėje Maskvoje. Čia prie Baltarusijos ambasados susirinko daugiau nei šimtas žmonių.

„Radio Svoboda“ praneša, kad policija sulaikė mažiausiai 11 žmonių, kurie dalyvavo solidarumo akcijoje. Vienas iš sulaikytųjų – grupės „Rodonitza“, kurį, jo teigimu, sulaikė dėl to, jog jis vilkėjo baltų ir raudonų spalvų marškinėlius.

A.Lukašenka iš sraigtasparnio išlipo su automatu rankose

20:09

Nors būta pranešimų, kad Aliaksandras Lukašenka evakuojamas iš Nepriklausomybės rūmų į jų teritoriją atskridusiu sraigtasparniu, vėliau pasirodė telegram-kanalę „Pul pervovo“ publikuotas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad iš nutūpusio sraigtasparnio A.Lukašenka išlipa.

VIDEO: A.Lukašenka sraigtasparniu atskrido į Nepriklausomybės rūmus ir pasirodė su automatu rankose

Sraigtasparnis nusileido aikštelėje prie Nepriklausomybės rūmų. Baltarusijos diktatorių lydėjo ginkluoti kariai. Juodais kamufliažiniais rūbais vilkintis šalies vadovas išlipo vilkėdamas neperšaunamą liemenę, o rankoje nešėsi Kalašnikovo automatą, tiesa, be šovinių dėtuvės. Eidamas nuo sraigtasparnio link rūmų A.Lukašenka parodė ranka tolyn ir paklausė: „Ar ten nieko neliko?“

Tuo metu dauguma protestuojančiųjų jau buvo pasitraukę nuo Nepriklausomybės rūmų, tad galbūt A.Lukašenka teiravosi apie juos.

Pranešama apie sulaikymus

19:26

Minske į Nepriklausomybės rūmus buvo atvežtas spygliuotos vielos ritinys, čia riaušių policija saugo su skydais, milicininkai ginkluoti daugkartinio naudojimo granatsvaidžiais. Privažiavimą prie rūmų blokavo vandens patrankos ir saugumo pajėgos.

Minske šalia Didžiojo Tėvynės karo muziejaus, kur anksčiau buvo susirinkę protestuotojai kelią užstoja policija ir liepia žmonėms skirstytis. Protestuotojai šaukia „Fu“, „Išeik“, įvykius aprašo Tut.by.

Teigiama, kad protestuotojai elgiasi drausmingai – vaikšto šaligatviais, o ne važiuojamąja kelio dalimi.

Breste protestuotojų kolona pėsčiomis ėjo iki kiemo, kur rugpjūčio 11 d. žuvo 44-erių metų Genadijus Šutovas, viena iš protesto aukų.

Mogiliove prasidėjo sulaikymai – tarp dramos teatro ir Šlovės aikštės milicininkai iš automobilio ištraukė žygio dalyvį, kuris buvo nutemptas į mikroautobusą, rašo Tut.by.

Pranešama, kad iš savo rūmų evakuojamas A.Lukašenka

19:17

Telegram-kanalas NEXTA praneša, kad Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, sostinę Minską užplūdus šimtams tūkstančių protestuotojų, sraigtasparniu evakuojamas iš Nepriklausomybės rūmų. NEXTA tai praneša remdamasis neįvardijamais savo šaltiniais. Kol kas šio pranešimo niekas nepatvirtino.

Nuotr. iš NEXTA/Pareigūnai apsupo Prezidento rūmus Minske
Nuotr. iš NEXTA/Pareigūnai apsupo Prezidento rūmus Minske

Pranešama, kad Prezidento rūmai apsupti daugybės pareigūnų. Tuo tarpu protestuotojai raginami kuo garsiau reikšti savo reikalavimus, kad „diktatorius juos išgirstų“.

„Radio Svoboda“ korespondentas praneša, kad situacija prie rūmų įtempta. Žmonės vis prieina prie rūmus apsupusių pareigūnų ir šaukia jiems: „Nuleiskite skydus, jūs davėt priesaiką!“

 

Opozicijos atstovė ragina protestuotojus Minske neprovokuoti kariškių

18:21

Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo narė Marija Kolesnikova paragino protesto akcijos Minske dalyvius neiti prie stelos „Minskas – miestas-didvyris“ ir neprovokuoti jėgos struktūrų atstovų.

„Prašau, apsisukame ir pereiname, neikime prie stelos. Prašau, nevykdykime provokacijų, išlikime ramūs. Mūsų saugumas ir gyvybės – svarbiausia vertybė“, – kreipdamasi į susirinkusiuosius su M.Kolesnikova.

Tuo metu karių skaičius aplink muziejų auga: kariai formuoja papildomą grandinę, aplink muziejų pastatyta spygliuotos vielos tvora.

Parke prie muziejaus sustatyta kelios dešimtys karinių sunkvežimių.

 

Milicija ragina protestuotojus Minske išsiskirstyti, perspėja apie specialiąsias priemones

17:31

Baltarusijos teisėsaugos tarnybos opozicijos Minsko centre surengtos protesto akcijos dalyviams pareiškė, kad gali būti panaudotos specialiosios priemonės.

Kaip iš įvykio vietos pranešė „Interfax“ korespondentas, jėgos struktūros per garsiakalbius, įrengtus ant administracinių pastatų aplink Didžiojo tėvynės karo muziejų pranešė susirinkusiems žmonėms, kad akcija yra neteisėta.

„Gerbiamieji piliečiai, jūs pažeidžiate viešąją tvarką. Neverskite imtis fizinės jėgos ir specialiųjų priemonių. Prašome išsiskirstyti“, – skelbiama per garsiakalbius.

Tuo metu karių skaičius aplink muziejų auga: kariai formuoja papildomą grandinę, aplink muziejų pastatyta spygliuotos vielos tvora.

ES tikisi, kad Baltarusijoje pavyks išvengti „antrosios Ukrainos“

17:21

 Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovas Josepas Borellis sekmadienį perspėjo, kad negalima leisti Baltarusijai tapti „antrąja Ukraina“, ir pridūrė, jog būtina turėti reikalų su prezidentu Aliaksandru Lukašenka.

Briuselis nepripažįsta rugpjūčio 9 dieną įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, po kurių kilo masinių protestų prieš Maskvos remiamo ir Baltarusiją 26 metus valdančio A.Lukašenkos triuškinamą pergalę.

Tačiau Ukrainoje „įtampa tarp Europos ir Rusijos buvo išspręsta šaudant, smurtu ir Ukrainos teritorine dezintegracija, kuri trunka iki šios dienos“, laikraščio „El Pais“ sekmadienio leidiniui sakė J. Borellis. – Baltarusių problema šiandien nėra būtinybė rinktis tarp Rusijos ir Europos, o užsitikrinti laisvę ir demokratiją. Europa neturi ketinimo paversti Baltarusiją antrąja Ukraina.“

Plačiau skaitykite čia.

Sekmadienį Baltarusijoje – daugiau kaip pusė milijono protestuotojų

17:04

Baltarusijos žurnalistas Franakas Viačorka socialiniame tinkle praneša, kad sekmadienį remiantis įvairiais skaičiavimais, prie protestų Minske prisijungė nuo 80 iki 250 tūkst. žmonių. Daugybė žmonių protestuose šiandien dalyvauja ir kituose Baltarusijos miestuose. Anot organizatorių, sekmadienį visoje šalyje protestuoja daugiau nei 0,5 mln. žmonių.

Daugelis šių žmonių niekada nebuvo susidomėję politika. Tačiau paskutiniai įvykiai, rinkimų falsifikacijos, savavališki areštai, kankinimai ir nekaltų žmonių žudynės pažadino visuomenę. Žmonės suprato, kad nenori gyventi pagal diktatūrą.

 

Baltarusija sustiprino sienų apsaugą

16:38

Baltarusija sustiprino valstybės sienų apsaugą, prie kurios prisijungė 120-oji gvardijos mechanizuotoji brigada, pranešė šalies gynybos ministerija.

„120-osios atskirosios mechanizuotos brigados daliniai su pastiprinimo priemonėmis ima praktiškai saugoti valstybės sienas“, – per platformą „Telegram“ pranešė ministerija.

Motorizuotųjų šaulių ir tankų daliniai „atitinkamai aprūpina rajonus ir tobulina inžinerinę pozicijų parengtį“, taip pat kuria ugnies sistemas, pridūrė ministerija. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Kariai ir milicija blokuoja privažiavimus prie Nepriklausomybės aikštės

16:34

„Interfax“ korespondentas praneša, kad Minsko centre sutelktos ir karinės pajėgos. Jo teigimu, kelios dešimtys karių su pilna ekipuote išsidėstė prie paminklo Laisvės aikštėje, netoli viešbučio „Planeta“.

Kariai šarvuočiais yra blokavę privažiavimą prie Nepriklausomybės aikštės nuo geležinkelio stoties pusės. Visus kitus privažiavimus prie prospekto yra blokavusi milicija.

Į raginimus skirstytis minia atsakė švilpimu

16:21

Nepriklausomybės aikštėje susirinkusius žmones pareigūnai perspėjo, kad protestui leidimas nesuteiktas ir paragino juos skirstytis. Jie perspėjo žmones nekelti provokacijų ir neversti pareigūnų naudoti jėgą.

Šiuos pareigūnų žodžius žmonės pasitiko švilpimu. Baltos ir raudonos spalvos vėliavomis mojuojantys protestuotojai reikalauja A.Lukašenkos atsistatydinimo ir skanduoja „Laisvė“, skelbia „Telegram“. 

Socialiniuose tinkluose toliau plinta vaizdai iš Nepriklausomybės aikštės – skaičiuojama, kad čia susirinko jau daugiau kaip 250 tūkst. žmonių.

 

Nepriklausomybės aikštėje – tūkstančiai protestuotojų

15:00

Iš visos Baltarusijos Minske į Nepriklausomybės aikštę jau susirinko tūkstančiai žmonių. Portalas tut.by skaičiuoja, kad aikštėje šiuo metu ne vienas šimtas tūkstančių žmonių, ir jų vis daugėja. Susirinkę žmonės skanduoja – „Tegyvuoja Baltarusija!“, „Lauk, Lukašenka!“.

Per garsiakalbius Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai liepia žmonėms išsisklaidyti, kariškiai grasina protestuotojams, tačiau nepaisant grėsmingo fono, žmonės net nesiruošia skirstytis.

Minske renkasi vis daugiau protestuotojų

14:37

Baltarusijos sostinės centre sugriežtintos saugumo priemonės

14:09

Baltarusijos teisėsaugos institucijos griežtina saugumo priemones Minsko centre, kur sekmadienį planuojama surengti protesto akciją, kuriai miesto valdžia nėra išdavusi leidimo.

Pagrindinės pajėgos sutelktos prie Nepriklausomybės aikštės, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, matęs šarvuotų sunkvežimių, omonininkų autobusų, furgonų sulaikytiesiems vežti ir vandens patrankų. 

Teisėsaugos pareigūnai apsiginklavę guminėmis lazdomis ir metaliniais skydais.

Išvažiavimus blokuoja kelių milicijos patruliai, dalis važiuojamosios dalies užtverta plastikiniais blokais.

Taip pat sugriežtintos saugumo pajėgos prie Baltarusijos prezidento administracijos pastato, kurį apsupo milicininkai. Čia taip pat matyti omonininkų autobusų.

Milicijos furgonų ir autobusų su teisėsaugos pareigūnais buvo pastebėta dar keliose vietose Minsko centre. 

Iš Mahiliouskajos metro stoties pusės į miestą važiuoja kariniai sunkvežimiai.

Liudininkai pasakoja, jog prie išvažiavimų iš daugelio gyvenviečių į Minsko pusę milicininkai stabdo automobilius ir klausia, koks yra kelionės tikslas.

Minske uždarytos keturios metro stotys.

Tuo tarpu Nepriklausomybės aikštėje, iš kur 14 valandą pajudės Naujosios Baltarusijos eitynės Nepriklausomybės prospektu, renkasi protesto akcijos dalyviai. 

Baltarusijos teisėsauga rengiasi protestams – į Minską važiuoja kariniai sunkvežimiai

13:18

Baltarusijos žiniasklaida praneša, jog šalies teisėsaugos pareigūnai rengiasi protesto akcijoms, kurios sekmadienį gali įvykti Minske.

„Prie išvažiavimų iš daugelio gyvenviečių į Minsko pusę vykdoma operacija „Filtras“. Pavyzdžiui, iš Žodzinos, Mikaševičų, Stolpcų. Domisi, kas jūs, kur važiuojate ir kokiu tikslu“, – rašo naujienų portalas tut.by, cituojantis savo skaitytojus.

Taip pat pranešama, jog iš Mahiliouskajos metro stoties pusės į miestą važiuoja kariniai sunkvežimiai.

Žmogaus teisių organizacija „Viasna“ pranešė, jog sekmadienio ryte į Minsko centrą iš vieno miesto rajonų vyko trys specialūs automobiliai su vandens patrankomis, 18 sunkvežimių ir furgonų sulaikytiesiems vežti, taip pat keli sunkvežimiai, prikrauti spygliuotosios vielos.

Paskutinis atnaujinimas 2020-08-23 13:18

Solidarumo akcija planuojama ir Lietuvoje

Solidarumo akcijos taip pat yra planuojamos kaimyninėje Lietuvoje, kur sekmadienį organizuojamas „Laisvės kelias“ – žmonių grandinė sujungs Vilnių su pasienyje esančiais Medininkais. Naujienas apie šią akciją sekite čia.

Ši akcija rengiama rugpjūčio 23 dieną, kaip ir Baltijos kelias, kai 1989 metų rugpjūčio 23-iąją į gyvą grandinę nuo Vilniaus iki Talino susikibo daugiau kaip milijonas žmonių. Tuomet pasauliui buvo pasiųsta žinia apie Lietuvos, Latvijos ir Estijos siekį nutraukti sovietinę okupaciją ir atkurti nepriklausomybę.

VIDEO: Lietuvai ruošiantis susikibti į „Laisvės kelią“, Baltarusija taip pat nesnaudė – minia užtvindė Minską

ES rinkimų rezultatų nepripažįsta

Europos Sąjunga (ES) nepripažino Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų ir šią savaitę pažadėjo nustatyti sankcijas, kurios bus nukreiptos prieš tuos, kas, kaip įtariama, klastojo rinkimų rezultatus ir kruvinomis priemonėmis slopino protestus.

Už demokratiją kovojantys protestuotojai turi „kovoti už savo teises“ ir neturi blaškytis dėl autoritarinio lyderio pareiškimų, neva šaliai yra kilusi karinė grėsmė, naujienų agentūrai AFP šeštadienį pareiškė opozicijai atstovaujanti Baltarusijos prezidento rinkimų dalyvė Sviatlana Cichanouskaja.

„Mes esame Baltarusijos žmonės ir mūsų yra dauguma, ir mes neatsitrauksime. Mes jų nebebijome“, – pareiškė ji.

Įvedė kovinę parengtį

Tuo metu A.Lukašenka, kuris skelbiasi laimėjęs prezidento rinkimus surinkęs 80 proc. balsų, šeštadienį pareiškė, kad prie šalies sienų užfiksuotas NATO pajėgų „rimtas judėjimas“, todėl įvedama aukščiausio lygio kovinė parengtis.

A.Lukašenka atmetė beprecedenčius reikalavimus atsistatydinti ir galimybę surengti naujus rinkimus ir nurodė savo saugumo pajėgoms malšinti neramumus ir užtikrinti sienų apsaugą.

Jo prokurorai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl opozicijos įkurtos Koordinacinės tarybos, kuri siekia naujų rinkimų ir taikaus valdžios perdavimo, tačiau A.Lukašenka aiškina, kad jo oponentai nori „užgrobti valdžią“.

Kiek anksčiau jis pažadėjo įgyvendinti griežtą politiką, kad padėtis būtų stabilizuota.

„Galite mane smerkti arba nesmerkti, bet, kol aš esu prezidentas, įgyvendinsiu griežtą politiką, kuria sieksiu stabilizuoti padėtį šalyje“, – pareiškė A.Lukašenka, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Jis taip pat pabrėžė, jog leidžia protestuotojams šeštadienį ir sekmadienį „pagalvoti“, ir paprašė nuo pirmadienio „ant manęs nepykti“, nes „vadžia turi būti valdžia“.

VIDEO: Įspūdingas vakaras Minske: minia vieningai kėlė į dangų švieseles ir vėliavas

Baltarusijoje jau beveik dvi savaites vyksta masiniai protestai prieš oficialius prezidento rinkimų rezultatus, kuriais remiantis, šeštai kadencijai su 80,1 proc. balsų buvo perrinktas A.Lukašenka, o jo varžovė opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja esą surinko 10,12 proc. balsų.

Iš viso per protestus sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių. Šimtai jų nukentėjo sulaikymo metu. Keturi žmonės neteko gyvybių. Šiuo metu nėra informacijos, kad kieno nors iš teisėsaugos pareigūnų, panaudojusių perteklinę jėgą, atžvilgiu būtų pradėta baudžiamųjų bylų.

Nuo rugpjūčio 13-osios protestai ir streikai prasidėjo ir daugybėje Baltarusijos bendrovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius