Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje įtariamas Kinijoje plintančio viruso atvejis: pacientė grįžo iš Šanchajaus

Į Minsko infekcinę ligoninę buvo paguldyta jauna mergina, kuriai pasireiškia simptomai, panašūs į naujo viruso, šiuo metu sparčiai plintančio Kinijoje. Pacientė prieš kelias dienas grįžo iš Šanchajaus, praneša portalas tut.by.
Kinijoje plinta SARS viruso atmaina
Kinijoje plinta SARS viruso atmaina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Portalas rašo, kad 20 metų Ana Ilnickaja Kinijoje praleido du mėnesius – dalyvavo meno festivalyje Šanchajuje. Į Minską ji grįžo per Rusiją.

Tut.by rašo, kad A.Ilnickaja namo grįžo sausio 20-ąją, prastai pasijuto jau kitą dieną.

Apie tai, kad mergina buvo hospitalizuota, socialiniame tinkle „Vkontakte“ parašė jos vaikinas. Jis po grįžimo iš Kinijos taip pat atsidūrė ligoninėje – Sankt Peterburge, tačiau jam nenustatyti klinikiniai ir laboratoriniai naujo viruso požymiai. Diagnostika vis dar tęsiama.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė spaudai Julia Borodun patvirtino, kad minimoje ligoninėje buvo hospitalizuota pacientė, besiskundžianti raumenų skausmais, iki 38,5°C pakilusia kūno temperatūra, kosuliu. Preliminari diagnozė – ūmi kvėpavimo takų infekcija.

Koronavirusas sukėlė nerimą dėl savo panašumo į ūminį kvėpavimo takų sindromą (SARS), 2002–2003 metais pareikalavusį žemyninėje Kinijoje ir Honkonge beveik 650 žmonių gyvybių.

Naująja infekcija jau užsikrėtė mažiausiai 440 žmonių visoje Kinijoje, daugiausia Uhane. Dar 1 394 žmonių būklę stebi medikai. Naujausiais duomenimis, nuo viruso mirė jau 17 žmonių.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) per trečiadienį vyksiantį posėdį spręs, ar paskelbti visuotinę visuomenės sveikatos krizę dėl šios ligos, dabar jau aptiktos ir JAV, Taivane, Tailande, Japonijoje, Pietų Korėjoje bei Makao.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius