Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje paskelbta plataus masto karinė parengtis

Baltarusijoje paskelbta plataus masto karinė parengtis. Rezervistai raginami prisistatyti į karinius punktus, rašo belsat.eu.
Baltarusijos kariai
Baltarusijos kariai / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Skelbiama, kad į pašauktųjų gretas įtraukti ne tik karo rezervistai, bet ir policijos pareigūnai. Jiems skiriamos kelios valandos susikrauti mantą ir prisistatyti į artimiausią karinį punktą.

Baltarusijos gynybos ministerija išplatino pranešimą, kuriame pabrėžiama, kad rezervistai šaukiami Minsko, Mogiliavo ir Vitebsko regionuose.

Oficialiai skelbiama, kad karinės parengtis pratybų tikslas patikrinti sistemos pasirengimą.

Kai kurie Baltarusijos politiką sekantys ekspertai mano, kad tai ir savotiškas iššūkis Maskvai, su kuria pastaruoju metu vis aršiau konfliktuoja Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka.

Rusija praėjusią savaitę paskelbė sustiprinanti sienos su Baltarusija saugumą, kad užkirstų kelią „narkotikų ir nusikaltėlių keliavimui į savo šalį“.

A.Lukašenka paskutinėje savo kalboje nebūdingai paskelbė, kad baltarusiai turi būti pasiruošę aukoti gerovę vardan laisvės.

A.Lukašenka paskutinėje savo kalboje nebūdingai paskelbė, kad baltarusiai turi būti pasiruošę aukoti gerovę vardan laisvės.

„Mes gyvensime be rusiškos naftos, nors ir nelengvai, bet niekas negali ant laisvės ir nepriklausomybės uždėti dolerio ženklo“, – aiškino Baltarusijos lyderis.

Anksčiau jis patikino, kad baltarusiai neturi jokio intereso savo šalyje priimti Rusijos karius ir įrengti naujas karines bazes.

Rusijos politikos analitikas Andrejus Piontkovskis praėjusią savaitę pareiškė, kad Kremlius jau apsprendė A.Lukašenkos likimą ir sprendimas yra neigiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius