Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Lukašenka beveik nebesirodo viešumoje: sušlubavo sveikata?

Nuo gegužės pradžios autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka gerokai rečiau pasirodo viešumoje, pažymėjo baltarusių leidinys „Zerkalo“. Nors antradienį jis pasirodė Maskvoje per Pergalės dienos minėjimą, tačiau užminė mįslę apie tikrąją savo sveikatos būklę.
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“

Leidinio žurnalistai, išanalizavę A.Lukašenkos darbotvarkę, padarė išvadą, kad gegužės mėnesį jis beveik nesirodė viešuose renginiuose. Teigiama, kad šiuo metu šalies lyderis viešumoje nepasirodė tris dienas iš eilės.

„Baltarusijos vadovo grafiko anomalijos prasidėjo gegužės mėnesį, dar prieš jo kelionę į Maskvą Pergalės dienos proga. Praeitą savaitę jo interneto svetainėje buvo pateikta informacija tik apie vieną viešą renginį – valstybinių apdovanojimų įteikimą įvairių sričių nusipelniusiems veikėjams. Pažymėtina, kad net ir tada dėmesį atkreipė užkimęs politiko balsas, nors A.Lukašenka paprastai be jokių problemų valandų valandas rengia susitikimus su žurnalistais“, – rašoma leidinio „Zerkalo“ straipsnyje.

Apskritai per šį mėnesį, jei neskaitysime gegužės 9 d. įvykių, politikas, sprendžiant iš jo interneto svetainės, surengė tik du viešus renginius: susitikimą aktualiais saugumo ir teisėsaugos bei valstybės sienos apsaugos priemonių klausimais (politikas buvo matomas nuotraukose, bet ne vaizdo įraše – galima daryti prielaidą, kad taip nutiko dėl jau buvusių problemų su balsu) ir minėtą apdovanojimų ceremoniją.

„Taigi galima teigti, kad nuo gegužės pradžios A.Lukašenka su retomis išimtimis nesirodo viešumoje. Nėra žinoma, dėl ko konkrečiai taip atsitiko ir kokia šiuo metu yra jo sveikatos būklė, nes spaudos tarnyba šio klausimo nekomentuoja“, – rašoma straipsnyje.

Antradienį baltarusių naujienų portalas „Nasha Niva“ atkreipė dėmesį į Baltarusijos prezidento sveikatą: nuotraukose jis matomas su tvarsčiu ant rankos, po ceremonijos jis drauge su kitų šalių lyderiais nėjo prie „Nežinomo kareivio“ kapo, bet buvo atvežtas elektromobiliu, o po Rusijos prezidento Vladimiro Putino Maskvoje surengto karinio parado iš karto grįžo į Minską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius