Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusijos opozicionierei M.Kalesnikavai areštas pratęstas iki sausio 8-osios

Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo narei Maryjai Kalesnikavai areštas pratęstas iki sausio pradžios.
Maryjos Kalesnikavos atvaizdas
Maryjos Kalesnikavos atvaizdas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Maryjai Kalesnikavai pratęsė areštą iki sausio 8 dienos“, – sakoma penktadienį „Telegram“ platformoje paskelbtame pranešime buvusio pretendento į prezidentus Viktaro Babarykos kanale.

Anksčiau buvo pranešta, kad Tyrimų komitetas atsisakė patenkinti M.Kalesnikavos gynybos prašymą pakeisti kardomąją kalinimo priemonę ir išleisti ją už užstatą.

VIDEO: Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuota M.Kalesnikava kertanti Baltarusijos ir Ukrainos sieną

M.Kalesnikava ir teisininkas Maksimas Znakas buvo sulaikyti dėl „raginimų imtis veiksmų, kuriais siekiama pakenkti Baltarusijos vidaus saugumui, jos suverenitetui, teritoriniam neliečiamumui, nacionaliniam saugumui ir gynybiniams pajėgumams“.

Koordinacinės tarybos prezidiumo narė M.Kalesnikava buvo sulaikyta rugsėjo 8 dieną prie Baltarusijos ir Ukrainos sienos. Remiantis oficialiai paskelbta Baltarusijos valstybinės sienos komiteto spaudos tarnybos versija, M.Kalesnikava drauge su Konstitucinės tarybos nariais Ivanu Kravcovu ir Antonu Radniankovu bandė prasiveržti pro sieną ir ji buvo išstumta iš automobilio salono.

Vėliau M. Kalesnikavos bendražygiai pranešė, kad ją pareigūnai norėjo prievarta išsiųsti iš šalies, bet ji prie sienos suplėšė savo pasą, norėdama išvengti prievartinės deportacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius