Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos sienos apsaugos pareigūnas nuteistas kalėti byloje dėl „pliušinių meškiukų desanto“

Baltarusijos karinis tribunolas skyrė dvejus metus laisvės atėmimo vienam sienos apsaugos pareigūnui, kuris nepranešė apie lėktuvą, įskridusį į šalies oro erdvę iš Lietuvos pernai liepą ir mėčiusiam pliušinius su agituojančiais šūkiais, antradienį pranešė Baltarusijos Aukščiausiasis Teismas.
Вот таких мишек сбросили на Белоруссию.
Pliušinis meškiukas. / Фото с портала bnp.by
Temos: 1 Baltarusija

Šis karinio tribunolo sprendimas yra pirmasis laisvės atėmimo nuosprendis byloje dėl grupės Švedijos aktyvistų pokšto, kai jie neteisėtai nuskrido į Baltarusiją ir išmėtė šimtus pliušinių meškiukų su užrašais, raginančiais gerbti žodžio laisvę.

Pasienietis, kuris budėjo per šį incidentą pernai liepos 2-ąją, uždarame teisme buvo pripažintas kaltu dėl to, kad nepranešė apie šalies oro erdvę pažeidusį lėktuvą, sakė Aukščiausiojo Teismo atstovė Marija Lapo.

Pasak jos, pareigūnas buvo pripažintas pažeidęs sienos apsaugos tarnybos taisykles.

„Tas asmuo neapskundė nuosprendžio ir jau išsiųstas į koloniją, kur atliks bausmę“, – M.Lapo sakė naujienų agentūrai AFP.

Vienos Švedijos reklamos agentūros aktyvistai įskrido į Baltarusijos oro erdvę nedideliu lėktuvu ir mėtė pliušinius meškiukus, skrisdami virš Ivaneco miesto, o vėliau – Minsko priemiesčiuose. Tuomet lėktuvas apsisuko ir grįžo tuo pačiu keliu, kuriuo pateko į šalį.

Dėl šio pokšto Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aleksandras Lukašenka pirmiausiai atleido sienos apsaugos viršininką, oro pajėgų vadą ir užsienio reikalų ministrą.

Šis incidentas taip pat išprovokavo diplomatinį ginčą tarp Minsko ir Stokholmo, o Baltarusija išsiuntė iš šalies visus Švedijos diplomatus.

Baltarusijos policija taip pat buvo trumpam suėmusi vieną šalies tinklaraštininką, kuris savo svetainėje buvo paskelbęs minėtos Švedijos viešųjų ryšių agentūros nuotraukas, kuriose matoma, kaip iš lėktuvo mėtomi meškiukai. Tačiau vėliau tinklaraštininkas buvo paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius