Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusijos spauda: pradėtas dar vienas užsakomasis reisas iš Irako į Minską

Ketvirtadienį 11 val. 46 min. vietos (ir Lietuvos) laiku į Minską atskrido dar vienas užsakomasis skrydis iš Irako Kurdistano sostinės Arbilio. Kaip pranešama, skrydį vykdė Jordanijos bendrovė „Jordan Aviation“, skelbia reform.by.
Minsko oro uostas
Minsko oro uostas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Minsko oro uoste pranešama, kad lėktuvas skrido iš Jordanijos miesto Amano, tačiau portalas „Flightradar24“ rodo, kad Amanas tebuvo tarpinė stotelė. Iš tiesų skrydis prasidėjo Arbilio mieste.

Tarptautinio Minsko oro uosto interneto puslapyje net nenurodyta skrydį organizuojanti oro linijų bendrovė, prie lėktuvo atvykimo informacijos rašoma, jog tai privatus skrydis.

„Jordan Aviation“ yra skrydžių bendrovė, kurios būstinė yra Amane, Jordanijoje. Ji vykdo skrydžius visame pasaulyje. Taip pat teigia nuomos ir aptarnavimo paslaugas didelėms oro linijų bendrovėms.

Antradienį vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius teigė, kad baiminamasi, jog šiuo metu sustabdyti skrydžiai iš Irako į Baltarusiją gali būti atnaujinti bet kuriuo metu.

Tuo metu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį teigė, kad situacija, kalbant apie migrantų iš Baltarusijos skaičių, stabilizuojasi.

Jos teigimu, šią savaitę į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių buvo įleisti 9 žmonės.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra atvykėliai iš Irako.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius