Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos VRM patvirtino naudojusi specialiąsias priemones prieš protestuotojus

Baltarusijoje per protesto akcijas po trečiadienį slapta surengtos Aliaksandro Lukašenkos inauguracijos vyko susirėmimai su teisėsaugos pareigūnais, kuriems teko panaudoti specialiąsias priemones, ketvirtadienį sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovė Volha Čemodanova.

„Vėlai vakare įvairiose [Minsko] vietose 10–50 žmonių grupės ir... asmeninės transporto priemonės ne kartą blokavo važiuojamąją dalį. Siekdami užkirsti kelią masiniams viešosios tvarkos pažeidimams... teisėsaugininkai panaudojo specialiąsias priemones ir techniką“, – sakė ji.

Pasak jos, „protestai įgijo agresyvų pobūdį, juos lydėjo atviri susirėmimai su teisėsaugos organais: į teisėsaugininkus skriejo akmenys ir kiti daiktai, pritaikyti sukelti kūno sužalojimų“.

VIDEO: Po slaptos A.Lukašenkos inauguracijos – masiniai areštai gatvėse, sulaikyta per 100 protestuotojų

Dauguma tų, kas susirėmė su policija, buvo jaunimas iki 30 metų, nurodė atstovė ir taip pat sakė, kad per susirėmimus nukentėjo kažkiek milicininkų.

VRM duomenimis, Minske žmonių grupės formavo gyvąsias grandines gatvių važiuojamosiose dalyse, rinkosi prie metropoliteno stočių. Vakare protestuotojų buvo apie 3 tūkstančiai.

Vitebske į nesankcionuotą akciją buvo susirinkę apie 100 žmonių, sakė V.Čemodanova.

Ji nurodė, kad visoje šalyje įvyko 59 protesto akcijos, per kurias buvo sulaikyti 364 žmonės, 252 iš jų – Minske. Iki teismo dėl administracinių pažeidimų kardomajam kalinimui sugrąžinta 320 asmenų.

Kaip pranešta, trečiadienį vakare keli tūkstančiai žmonių susirinko Minsko centre protestuoti prieš anksčiau įvykusią A.Lukašenkos inauguraciją. Liudininkai pranešė, kad jėgos struktūrų pareigūnai vykdė šiurkščius sulaikymus, naudojo lazdas. Žmonėms vaikyti buvo panaudotos ašarinės dujos ir vandens patrankos.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A.Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius