-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos žurnalistų asociacija pasmerkė saugumo pajėgų veiksmus prieš žiniasklaidą

Baltarusijos žurnalistų asociacija (BŽA) ragina šalies valdžią liautis suiminėjus protesto akcijas nušviečiančius žurnalistus ir nebenaudoti prieš juos prievartos.
Trečią dieną vykstantys protestai Baltarusijoje
Trečią dieną vykstantys protestai Baltarusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„BŽA ragina valdžią nedelsiant liautis puldinėjus žiniasklaidos priemonių atstovus ir jų nebesulaikinėti, taip pat paleisti jau sulaikytus žurnalistus ir nutraukti jų persekiojimą“, – rašoma asociacijos tinklalapyje paskelbtame pareiškime.

Anot BŽA, antradienį Minske ir kituose šalies miestuose buvo tikslingai puldinėjami ir sulaikomi žiniasklaidos atstovai. Asociacijos duomenimis, iki šiol nepaleisti daugiau nei 20 sostinėje ir regionuose sulaikytų žiniasklaidos darbuotojų, tarp jų žurnalistai Pavelas Potapavas, Ivanas Muraujovas, Maksimas Berazinskis.

VIDEO: Baltarusijoje trečią dieną iš eilės nerimsta protestai: specialiosios pajėgos areštuoja ir puldinėja praeivius

„Taip pat vis dar nepaleisti į laisvę anksčiau sulaikyti Jahoras Marcinovičius, Tacjana Belašova, Vitalis Dubikas, Alena Ščarbinskaja, Alesis Paškevičius, Aliaksejus Chudanavas, Mikita Celiaženka, lenkas Witoldas Dobrowolskis, režisierius Maksimas Švedas“, – informuoja BŽA.

„Vidaus reikalų ministerija neteikia informacijos, kur jie ir kuo kaltinami“, – pabrėžė BŽA.

Asociacija atkreipia dėmesį, kad rugpjūčio 11 dieną jėgos struktūrų darbuotojai taip pat „tyčia naudojo prievartą prieš žurnalistus, tyčia gadino techniką, atiminėjo laikmenas su filmuota medžiaga“.

„Žurnalistai – ne akcijų dalyviai. Pagal žiniasklaidos įstatymą, Konstituciją ir tarptautinę teisę, jie turi teisę nušviesti akcijas“, – pabrėžė BŽA.

Baltarusijoje po ginčijamų prezidento rinkimų jau tris naktis iš eilės vyko protesto akcijos ir demonstrantų susirėmimai su milicija.

Protestuotojai piktinasi autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai lojalios Centrinės rinkimų komisijos paskelbtais rinkimų rezultatais, remiantis kuriais, jis surinko 80,08 proc. balsų, o pagrindinė jo varžovė Sviatlana Cichanouskaja – 10,9 proc. balsų.

Per protesto akcijas vienas žmogus žuvo, daugiau kaip 200 buvo hospitalizuoti. Vidaus reikalų ministerija praneša, kad rugpjūčio 10-osios naktį buvo sulaikyta daugiau kaip 3 tūkst. asmenų, rugpjūčio 11-osios naktį – per 2 tūkstančius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius