-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 20 /17:30

Baltarusių opozicijos kanalas „Nexta“ ir jo logotipas pripažinti ekstremistine medžiaga

Baltarusijos sostinės Minsko centrinio rajono teismas pripažino susirašinėjimo platformoje „Telegram“ esantį pagrindinį opozicijos kanalą „Nexta“ bei jo logotipą ekstremistine medžiaga.
„NEXTA“ padeda pasauliui matyti protestus Baltarusijoje
„NEXTA“ padeda pasauliui matyti protestus Baltarusijoje / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Teismas

„Minsko Centrinio rajono teismo sprendimu susirašinėjimo platformos „Telegram“ informacinis kanalas „Nexta Live“ (t.me/nexta_live) ir logotipas NEXTA pripažinti ekstremistine medžiaga su informacine produkcija (vaizdo klipais, raginimais, redakcijos ir prenumeratorių publikacijomis), turinčia ekstremistinės veiklos požymių“, – nurodė Aukščiausiojo teismo spaudos tarnyba.

Teismas kanalo veikloje įžvelgė „viešų raginimų rengti masinius neramumus ir jų organizavimo“ požymių.

Remiantis teismo sprendimu, Baltarusijos informacijos ministerija turi įtraukti informacinį kanalą „Nexta Live“ ir jo logotipą į respublikinį ekstremistinių medžiagų sąrašą, „imtis priemonių apriboti prieigą prie informacinių kanalų, turinčių analogiškus pavadinimus, ir jų sklaidą baltarusiškame segmente“.

„Teismo sprendimas turi būti vykdomas nedelsiant“, – nurodė Aukščiausiasis teismas.

Civilinė byla buvo išnagrinėta gavus Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos Vyriausiosios kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija valdybos kreipimąsi.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija perspėjo, kad teismui pripažinus pagrindinį opozicijos kanalą „Nexta“ bei jo logotipą ekstremistine medžiaga, šio kanalo medžiagos publikavimas arba dalijimasis ja užtrauks administracinę atsakomybę, numatančią baudas ar administracinį areštą

Kanalo „Nexta“ „pavadinimo ir jo logotipo pakeitimas neduos pagrindo išbraukti jį iš ekstremistinių medžiagų sąrašo“, nurodė ministerija.

„Telegram“ kanalą NEXTA įkūrė tinklaraštininkas Sciapanas Pucila, šiuo metu gyvenantis Lenkijoje. Kanalas turi per 2 mln. prenumeratorių.

Baltarusiją jau trečią mėnesį krečia protestai prieš Aliaksandrą Lukašenką, oficialiai paskelbtą rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų laimėtoju. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius