Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusių opozicionieriui M.Statkevičiui sugriežtinti kaltinimai

Baltarusijos opozicionieriui Mikalajui Statkevičiui buvo sugriežtinti kaltinimai, antradienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė politiko žmona Maryna Adamovič.
Mikalajus Statkevičius
Mikalajus Statkevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien Mikalajui „pareiškė“ kaltinimą. „Pridėjo“ BK 293-io straipsnio 2-ą dalį. Tariamai jis su Cichanouskiu ir Seviarynecu organizavo masinius neramumus“, – rašė M.Adamovič.

Siarhejus Cichanouskis yra tinklaraštininkas, buvusios kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos vyras, o Pavelas Seviarynecas – opozicijos politikas, kurį tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ yra pripažinusi sąžinės kaliniu. Jie abu yra suimti.

Pasak M.Adamovič, pagal ankstesnį kaltinimą jos vyras negalėjo būti laikomas tardymo izoliatoriuje ilgiau kaip šešis mėnesius.

„Šiandien jau 198 diena, kaip Mikalajus Statkevičius laikomas už grotų“, – rašė opozicionieriaus žmona.

M.Statkevičius buvo sulaikytas gegužės 31 dieną, kai vyko į Kamarouskio turgų Minske, kur ketino dalyvauti S.Cichanouskajos, kovoje dėl prezidento posto pakeitusios savo įkalintą vyrą, rinkimų pikete.

Jam buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Baudžiamojo kodekso 342-o straipsnio 1-ą dalį – dėl veiksmų, šiurkščiai pažeidžiančių viešąją tvarką, organizavimo ir dalyvavimo jose.

Baudžiamoji byla pagal tą patį BK straipsnį buvo iškelta ir S.Cichanouskiui bei j bendražygiams, taip pat kitiems baltarusių tinklaraštininkams – Siarhejui Piatruchinui, Aliaksandrui Kabanovui, Uladzimirui Cyhanovičiui, Iharui Losikui, Zmicerui Kazlovui.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S.Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A.Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius