Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai: JAV neprisidėjusios prie atakos prieš Venesuelos prezidentą

JAV neturėjo nieko bendra su įtariama ataka prieš Venesuelos prezidentą Nicolas Maduro, surengtą per šeštadienį Karakase vykusį karinį paradą, tikina JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas.
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro / „Scanpix“/AP nuotr.

Interviu televizijai „Fox News“ J.Boltonas nurodė, jog incidentas galėjo būti „paties (Venesuelos) režimo sukurtas pretekstas“ ar „kažkas kita“.

Vis dėlto jis pareiškė, kad, jei Venesuela pateiktų „konkrečios informacijos“ apie galimus JAV įstatymų pažeidimus, „mes rimtai į tai pažvelgtume“.

N.Maduro šeštadienį pavadino incidentą – per kurį prezidentui sakant kalbą tariamai buvo detonuotas ant bepilotės skraidyklės įtaisytas sprogmuo – „pasikėsinimu nužudyti“.

Venesuelos lyderis ir jo sutuoktinė nebuvo sužeisti, tačiau, vyriausybės teigimu, nukentėjo septyni kariai. N.Maduro iš pradžių priskyrė atsakomybę už išpuolį Kolumbijai, bet kiek vėliau ją prisiėmė viena mįslinga Venesuelos sukilėlių grupuotė.

J.Boltonas sakė bendravęs su JAV pasiuntiniu Karakase ir pareiškė, kad amerikiečių ambasada bei jos darbuotojai yra saugūs.

Be Kolumbijos N.Maduro vyriausybė užsipuolė dėl incidento Venesuelos „kraštutinę dešinę“. J.Boltono teigimu, taip Karakasas vadina „stiprų pasipriešinimą (prezidento) autoritariniam valdymui“.

Pasak J.Boltono, N.Maduro taip pat „apkaltino Jungtines Valstijas“, bet paragino šių pareiškimų nesureikšminti, nes „tokius dalykus (N.Maduro) sakydavo ir anksčiau“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą aršiai kritikavo Venesuelos kairiosios pakraipos režimą ir teigia, kad prezidento šalininkai „sunaikino klestėjusią valstybę, primesdami nesėkmingą ideologiją“.

Pernai rugpjūtį Karakasas sunerimo dėl D.Trumpo viešo pareiškimo, kad Baltieji rūmai negali atmesti „karinių veiksmų galimybės“, kad pažabotų Venesueloje tvyrantį chaosą.

VIDEO: Akimirka, kai Venesuelos lyderis išvengė „pasikėsinimo nužudyti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius