Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai laikosi savo: Rusija aiškiai kišosi į JAV prezidento rinkimus, bet nepaveikė jų rezultatų

Rusija aiškiai kišosi į JAV prezidento rinkimus 2016 metais, bet nepaveikė jų rezultatų, antradienį pareiškė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Visiškai akivaizdu, kad Rusija kišosi į rinkimus. Taip pat aišku, jog tai niekaip nepaveikė rinkimų rezultatų. Be to, aišku, kad Donaldo Trumpo aplinka jokiais būdais nebuvo susimokiusi su Rusija“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai.

Pasak S.Sanders, JAV prezidentas jau ne kartą yra tai minėjęs.

„Scanpix“/AP nuotr./Sarah Huckabee Sanders
„Scanpix“/AP nuotr./Sarah Huckabee Sanders

Be to, S.Sanders pareiškė, kad JAV administracija ir toliau kovos su galimomis Rusijos rengiamomis kibernetinėmis atakomis.

S.Sanders pareiškė, kad JAV administracija ir toliau kovos su galimomis Rusijos rengiamomis kibernetinėmis atakomis.

„JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir jo administracija leido suprasti, kad kišimasis į mūsų rinkimus turės pasekmių, ir mes tęsime atsaką į rusų kibernetines atakas“, – sakė ji žurnalistams.

S.Sanders priminė apie praėjusią savaitę JAV paskelbtą dokumentą, kuriuo 13 rusų kaltinami vykdę slaptą kampaniją ir siekę paveikti 2016-ųjų prezidento rinkimų rezultatus.

„Ir toliau darysime panašius dalykus“, – pareiškė ji.

JAV specialusis prokuroras Robertas Muelleris, tiriantis Maskvos kišimąsi į 2016 metų Amerikos prezidento rinkimus, penktadienį apkaltino 13 Rusijos piliečių vadovavus slaptai kampanijai, turėjusiai pakreipti balsavimo rezultatus Kremliui palankia linkme.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Muelleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Muelleris

Kaltinamajame akte apžvelgiama 2014 metais pradėta įspūdinga operacija, kurios tikslas – aštrinti JAV visuomenės susiskaldymą, paveikti Amerikos politiką ir 2016-ųjų prezidento rinkimus.

Dokumente tvirtinama, kad Rusijos žiniasklaidoje „Putino virėju“ vadinamas verslininkas Jevgenijus Prigožinas ir jo valdomos bendrovės teikė finansavimą Interneto tyrimų agentūra pavadintai įstaigai, vadinamajam „trolių fabrikui“, iš kurio per netikras socialinių tinklų paskyras buvo platinamos tendencingos žinutės.

J.Prigožinui priklauso keli restoranai ir bendrovė, tiekusi maistą Kremliuje vykstantiems priėmimams. Jis ne kartą buvo nufotografuotas su prezidentu.

Verslininkas atmetė jam metamus kaltinimus ir valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ tvirtino: „Visai neliūdžiu dėl to, kad atsidūriau šiame sąraše. Jei jie nori matyti velnią – tegul.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas

Į minėtą sąrašą taip pat įtraukti Rusijos piliečiai Michailas Bystrovas, Michailas Burčikas, Aleksandra Krylova, Ana Bogačiova, Sergejus Polozovas, Marija Bovda, Robertas Bovda, Vadimas Podkopajevas, Glebas Vasilčenka, Irina Kaverzina, Vladimiras Venkovas bei Džeichunas Aslanovas.

Šie asmenys kaltinami rengę „sąmokslą prieš JAV sukčiavimo tikslais“, „sąmokslą sukčiavimo tikslais panaudojant elektronines priemones duomenų perdavimui ir bankinėms machinacijoms“ bei „pagrobus asmeninių duomenų sunkinančiomis aplinkybėmis“.

Kaltinamajame akte taip pat minimi trys juridiniai asmenys: Interneto tyrimų agentūra, J.Prigožinui priklausanti kompanija „Concord Management and Consulting“ bei su šiuo veikėju susijusi įmonė „Concord-Catering“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius