Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai perspėjo: koronaviruso banga šį rudenį ir žiemą paveiks 100 mln. žmonių

JAV prezidento Joe Bideno administracija paskelbė naują perspėjimą, kad šį rudenį ir žiemą JAV gali būti 100 mln. užsikrėtusiųjų „Covid-19“. Pareigūnai viešai pabrėžia, kad Kongresas turi skirti daugiau lėšų tam pasirengti.
Koronavirusas JAV
Koronavirusas JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

100 mln. galimų užsikrėtimo atvejų prognozė yra įvertinimas, pagrįstas įvairiais išoriniais modeliais, kuriuos administracija atidžiai stebi, ir apimantis tiek rudenį, tiek žiemą, CNN sakė aukštas administracijos pareigūnas.

Pareigūnų teigimu, šis įvertis grindžiamas pagrindine prielaida, kad nebus imtasi jokių papildomų išteklių ar papildomų švelninimo priemonių, tarp jų – ir papildomo „Covid-19“ finansavimo iš Kongreso.

Baltieji rūmai dalijasi šiais skaičiavimais, nes pareigūnai vėl siekia, kad Kongresas patvirtintų papildomą finansavimą kovai su virusu, ir artėjant prie 1 mln. mirčių nuo koronaviruso skaičiaus.

J.Bideno administracija jau kelias savaites skambina pavojaus varpais, jog reikia papildomo finansavimo tam, kad būtų galima tęsti federalinę kovą su „Covid-19“ virusu, nors siekiama grįžti į „normalią padėtį“ ir panaikinti daugelį pandemijos apribojimų.

Pirmasis apie 100 mln. eurų sąmatą pranešė laikraštis „The Washington Post“.

CNN skelbė, kad J.Bideno administracija kovo mėn. prašė skirti 22,5 mlrd. dolerių papildomo „Covid-19“ pagalbos finansavimo didžiuliame vyriausybės finansavimo pakete, tačiau jis buvo išbrauktas iš įstatymo projekto.

Tame prašyme buvo numatytas finansavimas tyrimams, gydymui, terapijai ir būsimų protrūkių prevencijai. Derybininkams pavyko susitarti dėl sumažinto 10 mlrd. dolerių paketo, tačiau Kongresas nepriėmė šio dvipartinio įstatymo projekto, kilus nesutarimams dėl pandemijos laikų taisyklės, pagal kurią migrantai galėjo būti nedelsiant grąžinami į gimtąsias šalis, motyvuojant nepaprastąja padėtimi visuomenės sveikatos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius