Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltųjų rūmų užuojauta dėl žemės drebėjimo – visiems, tik ne Tibetui

Baltųjų rūmų atstovas spaudai reikšmingai nutylėjo vieną svarbią detalę per spaudos konferenciją šią savaitę. Joshas Earnestas, perduodamas JAV valdžios užuojautą, pažymėjo, kad ji skiriama ne tik Nepalo gyventihams, bet ir šeimoms tų, kurių nariai žuvo Indijoje bei Bangladeše. Jis nepaminėjo dar vieno regiono, kuriame žuvo dešimtys – Tibeto, kurį jau daugiau nei 60 metų yra okupavusi Kinija, rašo „Politico“.
Žemės drebėjimo padariniai Tibete
Žemės drebėjimo padariniai Tibete / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kasdien aukų skaičius nuo žemės drebėjimo nukentėjusiame regione auga. Pirmadienį buvo paskelbta, kad Tibete žuvo mažiausiai 20 žmonių, tuo tarpu Bangladeše – 2.

Tibeto atstovai nemano, kad toks pareiškimas buvo atsitiktinumas. „Tibeto teritorija prie sienos su Nepalu taip pat labai nukentėjo, – sakė Dalai Lamos atstovas Vašingtone Kaydoras Aukatsangas. – Mes manome, kad visos nukentėjusios vietovės turėtų būti pažymėtos – taip jos galėtų gauti reikiamo dėmesio ir paramos.“

JAV prezidentas Barackas Obama nuo pat prezidentavimo pradžios laviravo tarp Kinijos ir Tibeto. Praėjusių metų lapkritį spaudos konferencijoje jis sakė, kad JAV pripažįsta Tibetą kaip Kinijos Liaudies respublikos dalį. Tačiau pridūrė, kad ragina Pekiną imtis žingsnių, kad būtų išsaugota unikali tibetiečių kultūra. 

Tačiau B.Obama, dideliam Kinijos įniršiui, kelis kartus yra susitikęs su Dalai Lama – dvasiniu Tibeto vadovu. Kita vertus, Baltieji rūmai nuolat stengdavosi pernelyg neerzinti Kinijos ir nesuteikti šiems susitikimams daug spaudos dėmesio, taip pat – jų nerengti jautriu laiku.

2010 m. B.Obama atidėjo susitikimą su dvasiniu Tibeto lyderiu iki tol, kol pirma susitiko su tuometiniu Kinijos prezidentu Hu Jintao. Rugsėjo mėnesį planuojamas dabartinio Kinijos prezidento Xi Jinpingo pirmasis oficialus vizitas JAV.

 
Earthquake in Tibet, Shikaze, on 25 April 2015

Dram, Shikaze, South-West Tibet, the bridge and state building near the frontier of Nepal : First shocking video of the tremendous earthquake that fit this part of Tibet. Officially, there is only 17 dead. Probably much much more ....

Posted by Tibet Justice + on Tuesday, 28 April 2015

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius