-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltuosiuose rūmuose tylos minute pagerbtos Rugsėjo 11-osios išpuolių aukos

Pirmadienį Baltuosiuose rūmuose tylos minute pagerbti beveik trys tūkstančiai žmonių, žuvusių per 2001 metų rugsėjo 11-tosios išpuolius. 16-toms atakų metinėms paminėti skirtoje ceremonijoje dalyvavo JAV prezidentas Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“ nuotr.

Atminimo renginiai Baltuosiuose rūmuose ir prie „Ground Zero“ vyko 8 val. 46 min. vietos laiku (15 val. 46 min. Lietuvos laiku), kai prieš 16 metų pirmas iš užgrobtų keleivinių lėktuvų rėžėsi į šiaurinį Pasaulio prekybos centro dangoraižį.

JAV prezidentas kartu su žmona Melania prie Baltųjų rūmų stovėjo nulenkę galvas ir padėję ranką ant širdies, skambant varpams ir jūrų pėstininko trimitu grojamai gedulingai melodijai.

Per išpuolius „al Qaeda“ teroristai užgrobė iš viso keturis lėktuvus, kuriais atsitrenkė į Pasaulio prekybos centro bokštus bei Pentagoną, o ketvirtas lėktuvas sudužo Pensilvanijos valstijoje.

Per šiuos daugiausia aukų pareikalavusius JAV įvykdytus išpuolius žuvo 2 997 žmonės, o JAV įsitraukė į virtinę karų prieš islamistų kovotojus.

Daugiau atminimo renginių vyks Niujorke ir Pentagone, o viceprezidentas Mike'as Pence'as sakys kalbą Šanksvilyje, Pensilvanijos valstijoje, kur rugsėjo 11-tą sudužo ketvirtasis lėktuvas.

M.Pence'as taip pat turėtų apsilankyti Nacionaliniame oro bendrovės „United Airlines“ 93-ojo reiso lėktuvo memorialiniame lankytojų centre ir dalyvauti vainiko padėjimo ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius