Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 03 /17:52

Bandė pavogti Kyjivo srityje esantį britų menininko Banksy piešinį

Kyjivo srities karinės administracijos vadovas Oleksijus Kuleba informavo, kad grupė nusikaltėlių penktadienį bandė pavogti Hostomelyje esantį žymaus britų gatvės menininko Banksy piešinį.
Bandė pavogti Kyjivo srityje esantį britų menininko Banksy piešinį
Bandė pavogti Kyjivo srityje esantį britų menininko Banksy piešinį / O.Kulebos nuotr.

Jie bandė pavogti trafaretinį piešinį, vaizduojantį žmogų su naktiniais marškiniais ir dujokauke, laikantį gesintuvą šalia apanglėjusių lango liekanų Hostomelio mieste, sakė pareigūnai.

„Šiandien Hostomelyje grupė žmonių bandė pavogti Banksy grafičius. Jie nupjovė atvaizdą nuo rusų sugriauto namo sienos“, – tviteryje pasakoja O.Kuleba.

Pasak jo, nusikaltėliai iškart sulaikyti.

O.Kuleba paaiškino, kad piešinys nenukentėjo, tačiau kol vyks tyrimas, jis bus „teisėsaugos pareigūnų žinioje“.

Kaip rašo karinės administracijos vadovas, dėl piešinio saugumo ir užtikrinimo ir likimo konsultuojamasi su Hostomelio bendruomene, Kultūros ministerija ir Informacijos politikos ministerijos atstovais.

„Norėčiau pabrėžti, kad Banksy darbai Kyjivo regione yra saugomi policijos. Juk šie vaizdai yra mūsų kovos su priešu simbolis. Tai viso civilizuoto pasaulio paramos ir solidarumo su Ukraina istorijos. Padarysime viską, kad gatvės meno kūriniai išliktų mūsų ateities pergalės simboliu“, – rašo jis.

Pasak jo, policija saugo ir kitus apylinkėse esančius darbus, kurie, kaip manoma, taip pat yra nupiešti Banksy.

Kyjivo policijos viršininkas Andrijus Nebitovas sakė, kad buvo nustatyti aštuoni asmenys, kurie galėjo būti susiję su šiuo įvykiu, ir buvo pradėtas preliminarus tyrimas.

„Visi jie buvo nuo 27 iki 60 metų amžiaus. Jie yra Kyjivo ir Čerkasų gyventojai“, – sakė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Banksy piešinys
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Banksy piešinys

Čerkasai yra už 200 km į pietryčius nuo sostinės.

Praėjusį mėnesį Banksy paskelbė ant rankų stovinčios gimnastės piešinį ant apgriauto pastato sienos Borodiankoje, kitame Ukrainos sostinės priemiestyje.

Vėliau jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti dar keli jo darbai, įskaitant asmenį su dujokauke, laikantį gesintuvą.

Kituose piešiniuose buvo pavaizduotas barzdotas vyras, besiprausiantis vonioje, ir jaunas berniukas su karatė apranga, pargriovęs ant žemės suaugusį priešininką.

Borodianka, Hostomelis ir tokie miestai kaip Buča ir Irpinė smarkiai nukentėjo nuo rusų bombardavimų po to, kai Rusija vasarį įsiveržė į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius