Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bangladeše du įtakingi opozicijos lyderiai pakarti už karo nusikaltimus

Dviem įtakingiem Bangladešo opozicijos lyderiams anksti sekmadienį buvo įvykdytos egzekucijos už karo nusikaltimus, įvykdytus per 1971 metų nepriklausomybės karą su Pakistanu, kai buvo atmesti jų paskutiniai malonės prašymai, pranešė vienas ministras.
Bangladešo pareigūnai
Bangladešo pareigūnai / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

„Abu jie buvo pakarti. Egzekucija įvyko 00 val. 45 min. (vietos, šeštadienį 20 val. 45 min. Lietuvos laiku)“, – teisingumo ministras Anisulas Huqas sakė naujienų agentūrai AFP praėjus kelioms valandoms po to, kai Ali Ahsano Mohammado Mujahido ir Salahuddino Quadero Chowdhury malonės prašymai buvo atmesti.

Anksčiau šeštadienį vidaus reikalų ministras Asaduzzamanas Khanas informavo, kad prezidentas Abdul Hamidas atmetė malonės prašymus, kuriuos opozicijos lyderiai pateikė, kad išvengtų kartuvių.

„Prezidentas atmetė jų malonės prašymus“, – A.Khanas sakė AFP.

67 metų A.A.M.Mujahidas buvo nuteistas mirti už karo nusikaltimus, tokius kaip iškilių šalies intelektualų žudymai. Jis buvo antrasis pagal rangą narys didžiausioje Bangladešo islamistų partijoje „Jamaat-e-Islami“.

66 metų S.Q.Chowdhury nuteistas už žiaurumus, tokius kaip genocidas, vykdytas per 1971 metų karą, kai tuometis Rytų Pakistanas atsiskyrė nuo Islamabado. Jis šešias kadencijas dirbo parlamente, taip pat buvo svarbus Khaledos Zios, pagrindinės opozicinės Bangladešo nacionalistų partijos vadovės, padėjėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius