Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bangladeše po protestų žagintojams numatyta mirties bausmė

Bangladešas pirmadienį įvedė mirties bausmę už išžaginimą, praėjus kelioms dienoms po to, kai virtinė lytinių nusikaltimų šalyje išprovokavo protestus, pranešė vyriausybė.
Protestas Bangladeše
Protestas Bangladeše / „Scanpix“ nuotr.

Demonstracijos prasidėjo socialiniuose tinkluose išplitus siaubą keliančiam vaizdo įrašui, kur matyti, kaip grupė vyrų išrengia ir užpuola vieną moterį.

Įrašas sukėlė visuomenės pasipiktinimą šioje Pietų Azijos šalyje, kur, pasak aktyvistų, teisingumo sulaukia tik nedidelė dalis lytinių nusikaltimų aukų.

Premjerė Sheikh Hasina taip pat sulaukė savo valdančiosios partijos narių kritikos dėl neveiklumo, bet per vyriausybės posėdį Dakoje galiausiai buvo pritarta mirties bausmei už išžaginimą.

Teisingumo ministras Anisulas Huqas naujienų agentūrai sakė, kad įstatymas įsigalios, kai antradienį jį patvirtins prezidentas.

Anksčiau už išžaginimą numatyta griežčiausia bausmė buvo įkalinimas iki gyvos galvos.

Visuomenės pasipiktinimas dėl lytinių nusikaltimų nerimsta nuo praėjusio mėnesio, kai tiriant kitą bylą buvo suimti ir grupiniu išžaginimu apkaltinti keletas valdančiosios partijos studentų sparno narių.

Šalies sostinėje Dakoje ir kituose miestuose protestuotojai reikalauja griežtesnių bausmių už žaginimus, greitesnio išžaginimo bylų nagrinėjimo ir neleisti nusikaltėliams likti nenubaustiems.

Kai kurie protestuotojai taip pat reikalauja Sh.Hasinos atsistatydinimo, demonstruodami nepaklusnumą šalyje, kur atvira kritika vyriausybės vadovui tapo retenybe.

Demonstracijos Dakoje tęsėsi ir pirmadienį, nepaisant pasidėjusio liūčių sezono. Šimtai žmonių reiškė pasipiktinimą neseniai įvykusiais studentų lyderių suėmimais, kuriais, kaip manoma, valdžia bando nuslopinti protestus.

Nuo 2013 metų Bangladeše mirties bausmė pakariant įvykdyta 23 žmonėms; dar 1718 laukia nuteistų mirtininkų eilėje, skelbia vietos žmogaus teisių grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius