Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankoke dėl padidėjusio sergamumo COVID-19 įvestas dalinis karantinas

Bankoke nuo šeštadienio įsigalioja draudimas pardavinėti alkoholį baruose, naktiniuose klubuose ir restoranuose bei kiti suvaržymai, Tailandui siekiant pažaboti didėjantį sergamumą koronavirusine infekcija.
Bankokas, Tailandas
Bankokas, Tailandas / Shutterstock.com nuotr.

Iš pradžių atrodė, kad Tailandui pavyko išvengti skaudaus pandemijos smūgio – karalystėje iki lapkričio pabaigos buvo nustatyta mažiau kaip 4 000 COVID-19 atvejų, nors šis šalis buvo antroji po Kinijos, kurioje praeitų metų pradžioje buvo nustatytas užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų.

Tačiau praeitą mėnesį protrūkis dideliame jūrų gėrybių turguje išsiplėtė – dabar COVID-19 atvejų yra aptikta 53 iš 77 Tailando provincijų. Iki šeštadienio bendras šalyje nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo iki 7 379.

Bankoke, kur aptikta daugiau kaip 2,6 užsikrėtimo atvejų, miesto valdžia skubiai paskelbė dalinį uždarymą, įsigaliojusį šeštadienį.

Tarp įstaigų, kurioms taikomi veiklos apribojimai, bus barai ir naktiniai klubai, bokso stadionai, gaidžių peštynių ringai, grožio ir masažo salonai bei sporto klubai.

Sostinė penktadienį taip pat paskelbė dviem savaitėms uždaranti viešąsias mokyklas. Šeštadienį mieste buvo įsteigta keliolika COVID-19 tyrimų punktų.

„Nenorime imtis ekstremalių priemonių, tokių kaip [visiškas] uždarymas arba komendanto valanda, bet reikalingas stipresnis atsakas, siekiant užkirsti kelią naujam paaštrėjimui“, – sakė atsaką į COVID-19 protrūkį Tailande koordinuojančios darbo grupės atstovas Taweesinas Visanuyothinas.

Suvaržymai ir uždarymai nacionaliniu mastu turėtų būti taikomi nuo sausio 4 iki vasario 1 dienos, pridūrė jis. Verslo įstaigoms bus suteiktas dviejų dienų „malonės laikotarpis“ pasiruošti naujajai tvarkai.

Tarnybos baiminosi pakurstyti nerimą šalyje ir vengė naująjį COVID-19 protrūkį vadinti „antrąja banga“.

Tačiau socialiniuose tinkluose tailandiečiai reiškė pasipiktinimą dėl naujų suvaržymų ir jų poveikio verslui.

„Griežtai vykdysiu šias priemones, bet dabar turiu uždaryti savo verslą, nors daugybė žmonių kiekvieną dieną grūdasi miesto traukiniuose“, – Bankoko gubernatoriaus oficialiame „Facebook“ puslapyje komentavo vieno vandens procedūrų centro savininkė Aksika Chantarawinji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius