Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Barackas Obama ir Vladimiras Putinas pralaužė ledą šešių sekundžių susitikimu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį per viršūnių susitikimą Turkijoje buvo susitikę šešias sekundes ir per jas paspaudė vienas kitam ranką bei šnektelėjo, pirmą kartą pralauždami ledą nuo to laiko, kai Maskva pradėjo savo antskrydžių kampaniją Sirijoje.
Barackas Obama ir Vladimiras Putinas
Barackas Obama ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama ir V.Putinas, kurių ankstesnius susitikimus lydėjo abejingumą demonstravusi kūno kalba, paspaudė vienas kitam rankas ir apsikeitė frazėmis, kurių reporteriai negirdėjo, o paskui drauge su kitais pozavo bendrai Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo nuotraukai.

Tas formalumas atrodė nuoširdus, nors ir trumpas. B.Obama dukart patapšnojo per ranką V.Putinui, o Rusijos lyderis linktelėjo pritardamas ir tada užėmė savo vietą nuotraukai.

Tai pirmas jų susitikimas nuo rugsėjo pabaigos, kai Rusija pradėjo savo bombardavimus Sirijoje – kaip skelbia Maskva, prieš „Islamo valstybę“ (IS). Vakarai įtaria, kad šia kampanija siekiama paremti Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.

JAV ir Rusijos pareigūnai sako, kad abu lyderiai gali surengti neformalias derybas viršūnių susitikimo, kuris vyksta Turkijos kurorte Antalijoje, užkulisiuose, tačiau oficialiai nieko jų darbotvarkėse nenumatyta.

JAV ir Rusijos santykiai šiuo metu yra blogiausi laikotarpiu po Šaltojo karo, ypač – dėl konfliktų Ukrainoje ir Sirijoje.

Rusija savo antskrydžių kampaniją Sirijoje pradėjo iškart po V.Putino praėjusio susitikimo su B.Obama Niujorke rugsėjo mėnesį.

Šalta atmosfera per ankstesnius V.Putino susitikimus su B.Obama ėmė simbolizuoti Rusijos ir JAV santykių suprastėjimą. Rusijos lyderis sėdėjo susmukęs savo kėdėje, o JAV prezidentas atrodė besijaučiantis labai nejaukiai.

2013 metais B.Obama buvo pajuokavęs, kad V.Putinas atrodo kaip „tas nuobodžiaujantis moksleivis klasės gale“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius