Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Barackas Obama paragino amerikiečius neslėpti pinigų kojinėse

JAV prezidentas Barackas Obama, duodamas interviu dienraščiui „The New York Times“, pakvietė savo tėvynainius nemažinti vartojimo ir neslėpti pinigų kojinėse.
Barackas Obama
Barackas Obama: „Neslėpkite pinigų kojinėse“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama taip pat pažymėjo, kad „sugrįžimas prie fundamentalių vertybių“, tokių kaip atkaklus darbas, ilgalaikės investicijos, pensijų fondai ir ilgalaikės santaupos vaikų išsilavinimui, gali padėti išlipti iš krizės.

Lenta.ru rašo, kad JAV prezidentas pažadėjo 2009-aisiais sukurti visas sąlygas ekonomikos atgaivinimui. Tačiau jis pažymėjo, kad neketina finansų sistemos stimuliavimui skirti daugiau pinigų be tų 250 mlrd. dolerių, kurie jau numatyti biudžete. Tuo pat metu B.Obama atkreipė dėmesį į blogą Europos ekonomikos būklę, kuri gali negatyviai paveikti ir JAV ekonomikos būklę.

Kalbėdamas apie tarptautinius reikalus B.Obama pranešė apie norą pradėti derybas su nuosaikesniais Talibano atstovais Afganistane. Kaip pavyzdį jis nurodė Iraką, kuriame JAV vyriausybei pavyko į savo pusę palenkti daugelį nuosaikių islamistų, visų pirma sunitų. Į žurnalisto klausimą, ar JAV laimi karą Afganistane, B.Obama atsakė: „Ne“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius