-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: Rusijos atakos Sirijoje – kelias į katastrofą

Rusijos bombonešių kampanija Sirijoje, kuria mėginama paremti jos prezidentą Basharą al Assadą, tik nuvarys nuosaikią Sirijos opoziciją į pogrindį ir sustiprins „Islamo valstybę“, penktadienį per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose pareiškė JAV prezidentas Barackas Obama.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, B.Obama pabrėžė nepritariantis Rusijos pozicijai, kad visi ginkluoti B.al Assado oponentai yra teroristai. Trečią dieną įvairius taikinius Sirijoje bombarduojanti Rusija tvirtina, kad jos karinė galia nukreipta tik prieš „Islamo valstybę“, tačiau Sirijos opozicija skelbia, kad atakas patyrė ir su islamistais nesusiję sukilėliai.

Sirijos opozicija skelbia, kad atakas patyrė ir su islamistais nesusiję sukilėliai.

Rusija teigia atakavusi iš oro „Islamo valstybės“ džihadistų vadovavimo centrus, sandėlius ir transporto priemones. Tačiau Rusijos aviacijos smūgiai teko ne tik vienai iš „Islamo valstybės“ tvirtovių – Rakai, bet ir Alepui, Hamai ir Idlibui – provincijoms, kuriose „Islamo valtybės“ pėdsakų beveik nėra.

„Problema Sirijoje yra B.al Assadas ir žiaurumai, kuriuos jis vykdo Sirijos žmonių atžvilgiu, ir tai turi būti sustabdyta“, – pareiškė B.Obama per spaudos konferenciją.

„Mes neketiname bendradarbiauti su Rusija, kuri mėgina sunaikinti visus, nepatenkintus B.al Assado režimu. Rusijos požiūriu, visi jie yra teroristai. Ir tai yra kelias į katastrofą“, – pridūrė JAV prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius