-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama sugrįš į demokratų suvažiavimą ir ragins palaikyti Hillary Clinton

Lygiai prieš 12 metų menkai žinomas kandidatas į Senatą iš Ilinojaus atsidūrė Amerikos politinio gyvenimo centre dėl įspūdingos kalbos per Demokratų partijos suvažiavimą Bostone. Trečiadienį Barackas Obama sugrįš į demokratų suvažiavimo tribūną kaip užsigrūdinęs prezidentas, vildamasis, kad jo politinio palikimo nesužlugdys būsimasis naujas Baltųjų rūmų šeimininkas.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Labai daug bus pastatyta ant kortos, kai B.Obama ragins išrinkti prezidente Hillary Clinton , sakydamas kalbą Demokratų nacionaliniame suvažiavime Filadelfijoje.

Jeigu respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas būtų išrinktas ir tesėtų savo pažadus, jis sugriautų beveik viską, ką yra pasiekęs B.Obama – pradedant pastangomis sulėtinti pasaulio klimato pokyčius, baigiant imigracijos ir prekybos politiką bei ryšius su užsieniu.

Taigi po to, kai jo žmona Michelle Obama pirmadienio vakarą pasakė jaudinančią kalbą ir išprovokavo delegatus ploti jai atsistojus, prezidentas dirbo iki išnaktų, derindamas savo kalbos akcentus, nurodė Baltieji rūmai.

Savo kalboje B.Obama ketina pagirti H.Clinton išmanymą ir tvirtą charakterį, taip pat atmesti bauginimo taktiką, dėl kurios jis kaltina D.Trumpą.

„Prezidentas kalbės, kokia esame šalis ir kad esame geresni susivieniję negu susiskaldę, kad esame geresni kartu negu atskirai“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas Ericas Schultzas.

Demokratų troškimas pamatyti B.Obamą suvažiavimo scenoje atspindi, kaip dramatiškai pasikeitė padėtis per pastaruosius dvejus metus – nuo tada, kai demokratai praktiškai maldavo nepopuliaraus B.Obamos nesikišti į jų rinkimų kampaniją.

Baracko Obamos palaikymas atsigavęs, nors tvirta amerikiečių dauguma tebegalvoja, kas jų šalis eina klaidinga kryptimi.

Prezidento palaikymas nuo to laiko atsigavo, nors tvirta amerikiečių dauguma tebegalvoja, kas jų šalis eina klaidinga kryptimi.

Kadangi B.Obama jau yra paskelbęs savo paskutinį metinį pranešimą „Apie padėtį Sąjungoje“, jo kalba Filadelfijoje bus viena iš paskutinių galimybių apibendrinti ir apginti savo palikimą prieš milžinišką auditoriją.

Šiemet partijų suvažiavimų transliacijas geriausiu eterio laikų įsijungia dešimtys milijonų žmonių.

Demokratai tikisi, kad B.Obama turi unikalią galimybę įtikinti skeptiškai nusiteikusius rinkėjus, jog H.Clinton yra tinkama jo pamaina, taip pat suteikti savo garantijas kandidatės patikimu daugeliui tų, kurie sako vis dar ja nepasitikintys.

Baltųjų rūmų pareigūnai sakė, kad B.Obama „atsivertė“ į H.Clinton šalininkus, nors jiedu įnirtingai grūmėsi per 2008 metų demokratų pirminių rinkimų kampaniją. Pasak jų, prezidentas aiškiai įžvelgė šios veikėjos gebėjimus, kai paskyrė ją valstybės sekretore.

Įspūdis, kad istorija kartojasi, gali būti labai svarbus H.Clinton kandidatavimui.

Pirmasis JAV prezidentas afroamerikietis pasakys kalbą kitą dieną po to, kai moteris buvo pirmąkart paskirta didelės Amerikos politinės partijos kandidate į Baltuosius rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius