Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 12 /15:05

Po sprogimo chemijos gamykloje Ispanijoje – toksinių medžiagų debesis

Ketvirtadienį Ispanijoje, netoli Barselonos, nugriaudėjo sprogimas chemijos gamykloje. Virš Igualados ir aplinkinių miestų pakilo oranžinis toksinių medžiagų debesis.
Nuodingi dūmai netoli Igualadoje
Nuodingi dūmai netoli Igualadoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės rytinėje Ispanijoje ketvirtadienį, įvykus sprogimui cheminių medžiagų gamykloje, buvo sužeisti trys žmonės; pareigūnai rekomendavo kelių prie Barselonos esančių miestelių gyventojams likti namuose, virš rajono pasklidus milžiniškam nuodingų medžiagų debesiui.

Katalonijos vietos vyriausybės pranešime sakoma, kad sprogimas ispanų bendrovei „Simar“ priklausančioje gamykloje kilo susimaišius dviems į ją atvežtoms cheminėms medžiagoms.

Sprogimas ispanų bendrovei „Simar“ priklausančioje gamykloje kilo susimaišius dviems į ją atvežtoms cheminėms medžiagoms.

Filmuotuose televizijos reportažuose matyti, kaip tirštų oranžinių dūmų debesis pakilo virš Igvalados, esančios maždaug už 60 kilometrų nuo Barselonos, o po to pasklido po apylinkes.

Katalonijos Civilinės apsaugos departamentas nurodė 65 tūkstančiams Igvalados ir keturių netoliese esančių miestelių gyventojams likti namuose, kol debesis išsisklaidys. Buvo uždaryti kai kurie keliai, geležinkelio linija.

Po dviejų valandų nurodymas buvo atšauktas, tačiau nėščiosioms, vaikams, pagyvenusiems ir kvėpavimo takų ligomis sergantiems žmonėms rekomenduota toliau likti namuose.

Pasak pareigūnų, vienas iš sprogimą sukėlusių chemikalų – azoto rūgštis, kuri yra koroziją sukeliantis nuodingas junginys.

Ugniagesiai minėjo, kad kitas sprogimą sukėlęs junginys – geležies chloridas.

Kaip vėliau sakė Katalonijos ugniagesių atstovė, „sprogimą sukėlė cheminė reakcija“, kuri įvyko chemines medžiagas „pakraunant ar iškraunant“.

Nuodingas debesis galėjo susidaryti sureagavus azoto rūgščiai su geležies chloridu ir dar viena medžiaga, kuri dar nenustatyta, sakoma Katalonijos vyriausybės pranešime.

Lengvai apdegė du tarnautojai, vežę chemines medžiagas, ir vienas gamyklos „Simar“ darbininkas, pažymima šiame pranešime.

 

#IGUALADA #SIMAR accidente laboral en empresa Población confinada

A video posted by Newton, #cats & #DiY (@laprofe987) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius