Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belfaste avariniu būdu gana saugiai nutūpė keleivinis lėktuvas

Penktadienį Belfasto tarptautiniame oro uoste Šiaurės Airijoje avariniu būdu leidosi keleivinis lėktuvas su daugiau nei 50 keleivių, kai sugedus lėktuvo priekinei važiuoklei, pilotui teko dvi valandas sukti ratus apie oro uostą, kad išdegtų degalai.
Lėktuvas nusileido be priekinės važiuoklės.
Lėktuvas nusileido be priekinės važiuoklės. / „Scanpix“/AP nuotr.

„Bombardier Q-400“ serijos lėktuvas, priklausantis Jungtinėje Karalystėje įsikūrusiai oro bendrovei „Flybe“, penktadienį pakilo iš Belfasto miesto oro uosto, skristi Inverneso Škotijoje kryptimi, tačiau jam teko grįžti atgal. Lėktuvas apie dvi valandas suko ratus apie oro uostą, kol nusileido Belfasto tarptautiniame oro uoste.

Socialiniuose tinkluose paviešintuose nuotraukose matyti į priekį pasviręs lėktuvas, o netoliese stovi ugniagesių ekipažai.

VIDEO: Avarinis nusileidimas Belfaste

Anot avialinijų, lėktuvu skrido 53 keleiviai, tarp kurių buvo kūdikis ir keturi įgulos nariai. Vienas keleivis nuvežtas į vietos ligoninę dėl smulkaus plaštakos sužeidimo. Daugiau niekas nenukentėjo.

Oro uostas patvirtino, kad tvarkosi „su incidentu ant pagrindinio pakilimo tako“, bet sakė, kad oro uostas neuždaromas.

Jungtinės Karalystės Aviacijos incidentų tyrimo skyrius (Air Accidents Investigation Branch) pranešė į Belfastą išsiuntę ekspertų komandą incidentui ištirti.

Britanijos avialinijų pilotų asociacijos generalinis sekretorius Brianas Struttonas sakė, kad nusileidimas be priekinės važiuoklės yra „labai sudėtingas manevras“.

„Šiuo atveju pilotai puikiai atliko darbą ir tokiomis sąlygomis saugiai grąžino orlaivį į oro uostą“, – sakė B.Struttonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius