-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgija pranešė patikrinusi gamyklą, kurioje gaminama „AstraZeneca“ vakcina ES rinkai

Belgijos sveikatos apsaugos institucijos ketvirtadienį pranešė, kad jų atstovai apsilankė farmacijos milžinės „AstraZeneca“ partnerės gamykloje Belgijoje, siekdamos išsiaiškinti, ar vakcinos nuo koronaviruso pristatymai vėluoja būtent dėl gamybos problemų.
„AstraZeneca“ vakcina
„AstraZeneca“ vakcina / „Scanpix“ nuotr.

Europos Komisija paprašė Belgijos vyriausybės patikrinti gamyklą įsiplieskus viešam ginčui tarp 27 valstybes vienijančio bloko ir Anglijos–Švedijos vaistų gamintojos.

ES pareigūnai patiria milžinišką politinį spaudimą, nes bloke vakcinavimas vyksta daug lėčiau nei Izraelyje ar Didžiojoje Britanijoje.

„Novasep“ gamykla Sanefo mieste įeina į Oksfordo universiteto ir „AstraZeneca“ sukurtos vakcinos gamybos grandinę.

„Scanpix“ nuotr./„AstraZeneca“ biuras Belgijoje
„Scanpix“ nuotr./„AstraZeneca“ biuras Belgijoje

Praėjusią savaitę „AstraZeneca“ pranešė, kad dėl gamyklų Europoje sumažėjusių pajėgumų planuoja sumažinti Europos Sąjungai tiekiamos vakcinos kiekį nuo 80 mln. dozių iki 31 mln. dozių. ES trečiadienį pranešė, kad gaus dar mažiau nei nurodytą kiekį – vos ketvirtadalį dozių, kurias valstybės narės turėjo gauti sausio–kovo mėnesiais.

ES duomenimis, gamykla Belgijoje yra viena iš keturių „AstraZeneca“ gamyklų, įtrauktų į Europos Komisijos ir bendrovės pasirašytą sutartį dėl vakcinų tiekimo ES rinkai.

„Novasep“ darbuotojai sunkiai dirba, kad įvykdytų savo įsipareigojimus „AstraZeneca“ beprecedenčiu greičiu, su nepaprastu pasišventimu, – sakoma „Novasep“ pranešime, atsiųstame naujienų agentūrai „The Associated Press“. –Vakcinų nuo COVID-19 gamyba yra novatoriškas procesas masto, sudėtingumo ir kiekio prasme.“

Bendrovė pridūrė: „Mes glaudžiai bendradarbiaujame su „AstraZeneca“ ir atliekame reguliarias bei koordinuotas gamybos proceso peržiūras, siekdami užtikrinti, kad veiklioji medžiaga būtų pristatyta laiku ir atitiktų aukščiausius kokybės ir stabilumo standartus.“

Belgijos sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai France Dammel pranešė, kad federalinės medicinos agentūros ekspertai apžiūrėjo „Novasep“ gamyklą ir ketina bendradarbiauti su Nyderlandų, Italijos ir Ispanijos ekspertais, prieš pateikdama ataskaitą artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius