Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Belgijos laukia chaosas – streikuos geležinkelininkai

Belgijoje trečiadienį ir ketvirtadienį sutriks traukinių eismas, profesinėms sąjungoms prancūziškai kalbančioje šalies dalyje paskelbus streiką dėl planuojamo darbo vietų sumažinimo.
Belgijos geležinkelininkai ruošiasi streikui
Belgijos geležinkelininkai ruošiasi streikui / „Scanpix“/AP nuotr.

Galima tikėtis chaoso geležinkeliuose, taip pat ir greitųjų traukinių kelionėse į Londoną ir Paryžių, sakoma Belgijos geležinkelių bendrovės SNCB pirmadienį paskelbtame pranešime.

Valonijos regionas ir Belgijos sostinė Briuselis „bus ypač paveikti (streiko), o olandiškai kalbanti Flandrija – vietomis“, nurodoma jame.

Greitųjų traukinių bendrovė „Thalys“ pranešė, kad trečiadienį atšaukiami visi jos traukinių reisai į Paryžių ir kad informacija apie ketvirtadienio pakeitimus bus pateikta vėliau.

Belgijos Valonijos regiono geležinkelininkai streikuoja nepaisant prieštaringai vertinamo olandiškai kalbančios šalies dalies geležinkelio darbuotojų sprendimo likti darbo vietose, kol tęsiasi derybos su SNCB vadovybe ir Belgijos vyriausybe.

Belgijos transporto ministrė Jacqueline Galant pažadėjo vykdyti vyriausybės planus ir sumažinti išlaidas SNCB, nepaisant profesinių sąjungų protestų dėl išlaidų mažinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius