Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas sako nekeičiantis pozicijos dėl „Nord Stream 2“ projekto

Vokietijos vyriausybė nekeičia savo pozicijos dėl dujotiekio „Nord Stream 2“, žurnalistams pranešė vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas.
Dujotiekis „Nord Stream 2“ Lenkijoje ir visoje Vidurio bei Rytų Europoje vertinamas neigiamai
Dujotiekis „Nord Stream 2“ / „Scanpix“ nuotr.

„Nord Stream 2“ – ekonominis projektas... Mes sveikiname ES, Rusijos ir Ukrainos derybų pradžią“, – sakė jis pirmadienį Berlyne.

Pasak S.Seiberto, šią temą Vokietijos kanclerė Angela Merkel aptarė derybose su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu šeštadienį. Vokietijos vyriausybė yra „suinteresuota, kad Ukraina liktų tranzitinė valstybė“, patikino jis.

„Ir kanclerė tai nurodė“, – pridūrė vyriausybės atstovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Angela Merkel Briuselyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Angela Merkel Briuselyje

JAV Valstybės departamentas kovo mėnesį perspėjo, kad Vašingtonas gali pritaikyti sankcijas „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinime dalyvaujančioms įmonėms pagal įstatymą „Dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas“. Praėjusį mėnesį JAV Kongresui pristatytas įstatymo projektas dėl tokių sankcijų pritaikymo.

Vienintelis „Nord Stream 2“ projekto vystymo bendrovės akcininkas yra „Gazprom“, o jo partneriai – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra jo finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Rusija tikisi Baltijos jūrą kertančio dujotiekio realų metinį pralaidumą padvigubinti iki 2019-ųjų pabaigos.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė ir kai kurių kitų Europos valstybių, įskaitant Lietuvos bei Lenkijos, pasipriešinimo, laikančių jį ne komerciniu, o politiniu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai bei suskaldyti Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius