Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Bild“: nežinomi dronai daugiau nei metus šnipinėja Ukrainos karinius mokymus Vokietijoje

Neatpažinti dronai kiekvieną savaitę skraido virš karinių poligonų ir kareivinių Vokietijoje, kur mokomi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, tačiau jau daugiau nei metus nepavyksta nė vieno iš jų nutupdyti, skelbia vokiečių leidinys „Bild“.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „IMAGO“/„Scanpix“

Pasak straipsnio, pranešimai apie šnipinėjimo dronų pasirodymą fiksuojami nuo 2022 m. spalio mėn. Teigiama, kad ypač daug jų yra virš poligonų, kuriuose Bundesveras rengia mokymus ukrainiečiams.

„Virš Klyčko karinio poligono, kuriame Bundesveras apmoko ukrainiečius su tankais „Leopard 1“, reguliariai pastebimi dronai. Kituose poligonuose į oro erdvę kartais vienu metu įskrenda keli dronai. Tai akivaizdžiai organizuota ir tvirtai rodo į Rusiją“, – leidinui „Bild“ komentavo vienas vokiečių ekspertas.

Skelbiama, kad karo policija prieš dronus pasitelkė radijo trukdžių įrenginius, tačiau tai situacijos nepagerino.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“/Ukrainos kariai
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“/Ukrainos kariai

„Bundesveras taip pat įtaria, kad už dronų atakų stovi Maskva, tačiau negali to įrodyti. Nes jai nepavyko iš dangaus nuleisti nė vieno drono“, – rašoma straipsnyje.

2023 m. lapkričio 15 d. Bundesveras įsteigė dronų operatyvinę grupę, kuriai vadovauja brigados generolas Wolfgangas Jordanas. Tačiau „praėjus dviem mėnesiams, apčiuopiamų rezultatų vis dar nėra“.

2022 m. spalį Vokietijos gynybos ministerija pranešė, kad nežinomi asmenys, naudodami dronus, bandė šnipinėti Bundesvero poligone Vildfleckene, kur Ukrainos kariai treniravosi su šarvuočiais „Dingo“.

Tuo metu buvo pranešta, kad poligone užfiksuota mažiausiai dešimt dronų. Ministerija nenurodė, kas galimai stebėjo Ukrainos kariuomenę, tačiau neoficialiai įtarė, kad tai galėjo būti Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius