Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Boko Haram“ vadeiva A.Shekau sužeistas per aviacijos smūgį Nigerijoje

Islamistų grupuotės „Boko Haram“ vadeiva Abubakaras Shekau buvo sužeistas, o vienas jo pavaduotojų žuvo per aviacijos smūgį Nigerijos šiaurės rytuose, trečiadienį pranešė civiliai ir saugumo šaltiniai.
Abubakaras Shekau
„Boko Haram“ vadeiva A.Shekau sužeistas per aviacijos smūgį Nigerijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Praeitą penktadienį du Nigerijos karinių oro pajėgų lėktuvai atakavo kovotojus, susirinkusius melstis Balos kaime maždaug už 40 km nuo Damboa, prie Sambisos girios.

„Per bombardavimus Shekau buvo sužeistas ir, kaip manoma, yra gydomas netoli Nigerijos sienos, esančiame Kamerūne, netoli Kolofatos“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas šaltinis, palaikantis ryšius su „Boko Haram“.

„Jos pavaduotojas Abba Mustapha, slapyvardžiu Malamas Abba, žuvo per šią ataką kartu su kitu svarbiu padėjėju – Abubakaru Gashua, slapyvardžiu Abu Aisha“, – pridūrė jis.

Borno valstijos sostinėje Maidugūryje veikiančios vienos civilių savisaugos grupės narys Babakura Kolo pateikė panašios informacijos. Anot jo, Shekau buvo sužeistas, o keli vadai žuvo.

Borno valstijos sostinėje Maidugūryje veikiančios vienos civilių savisaugos grupės narys Babakura Kolo pateikė panašios informacijos. Anot jo, Shekau buvo sužeistas, o keli vadai žuvo.

„Tarp jų buvo jo pavaduotojas, žinomas kaip Malamas Abba. Jie patyrė didelių nuostolių, nes bombardavimai smogė dideliam jo šalininkų susirinkimui per penktadienines pamaldas“, – aiškino jis.

Nigerijos kariškiai, su kuriais pavyko susisiekti AFP, padėties kol kas nekomentavo. Šalies valdžia anksčiau yra triskart paskelbusi, kad A.Shekau buvo nukautas, bet kiekvieną kartą paaiškėdavo, kad jis liko gyvas.

Antradienio vakarą atsiųstame elektroniniame laiške nurodoma, kad aviacija praeitą penktadienį smogė „Boko Haram“ teroristų susirinkimui kaime, esančiame už 3,4 km į šiaurės rytus nuo Mangosumo.

Kariškiai pridūrė, kad šioje misijoje dalyvavo trys lėktuvai.

„Po smūgio atliktas žalos vertinimas parodė, kad per šias atakas žuvo keli teroristinės organizacijos „Boko Haram“ lyderiai ir jų sekėjai“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius