Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolivijoje policijai puolant kalėjimą žuvo septyni kaliniai

Bolivijoje policijai anksti trečiadienį puolant neseniai riaušių sukrėstą kalėjimą žuvo septyni kaliniai, o dar daugiau kaip dvidešimt žmonių buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Bolivijoje policijai puolant kalėjimą žuvo septyni kaliniai
Bolivijoje policijai puolant kalėjimą žuvo septyni kaliniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Jose Luisas Quiroga sakė, kad kalėjime „Palmasola“ žuvę kaliniai „priešinosi policijos įsiveržimui“.

Pasak policijos, per operaciją buvo sužeisti šeši policininkai ir 18 kalinių.

Maždaug 2,3 tūkst. policininkų prieš auštant įsiveržė į kalėjimą ieškoti ginklų ir narkotikų. Prieš savaitę šiame kalėjime vyko riaušės, kurias išprovokavo vyriausybės įsakymas neleisti jaunesniems nei šešerių metų vaikams lankyti kalinamų giminaičių.

Šioje laisvės atėmimo įstaigoje nuteistųjų žmonos ir vaikai gali savanoriškai gyventi kalėjime su savo kalinamais giminaičiais. Jiems prieš reidą buvo leista išeiti, sakė J.L.Quiroga.

Nacionalinės policijos viršininkas Alfonso Mendoza sakė, kad per kratą buvo rastas „distiliatorius alkoholiui gaminti ir nesuskaičiuojami kioskai narkotikų, marihuanos, kokaino pardavinėjimui“.

"(Kalėjime) „Palmasola“ buvo visiška savivalė“, nors policija turėjo kontroliuoti žmonių ir daiktų patekimą, sakė A.Mendoza.

Atskirai policija pranešė, kad konfiskavo 85 peilius, devynis šaunamuosius ginklus, keturias granatas ir 188 mobiliuosius telefonus, rašė laikraštis „La Razon“.

J.L.Quiroga maištą šiame kalėjime taip pat aiškino tarp kalinių vykusia kova dėl įtakos.

Kai policija įžengė į kalėjimą, kai kurie kaliniai pradėjo šaudyti, sužeidė tris policininkus ir išprovokavo atsakomąją ugnį, sakė vidaus reikalų viceministras.

Tikslas buvo atgauti kalėjimo kontrolę, nes pareigūnai nustatė, kad kaliniai iš šio kalėjimo planuodavo nusikaltimus Santa Kruso mieste.

„Operacija buvo sėkminga, mes perėmėme kontrolę“, – sakė J.L.Quiroga.

Bolivijos rytuose esančiame „Palmasola“ yra maždaug 4 tūkst. kalinių; šis kalėjimas garsėja kaip vienas pavojingiausių ir labiausiai perpildytų šalyje. Kaliniai dažnai kontroliuodavo padėtį jo viduje.

Per 2013 metų maištą šiame kalėjime žuvo 15 žmonių.

Bolivijos kalėjimuose yra 3 730 vietų, bet laikoma daugiau kaip 15 tūkst. kalinių, rodo oficialūs 2016 metų gruodžio duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius