Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolivijos laikinoji prezidentė pasitraukė iš rinkimų kovos

Bolivijos laikinoji prezidentė Jeanine Anez paskelbė, kad traukiasi iš prezidento rinkimų kovos, iki balsavimo likus mėnesiui.
Jeanine Anez
Jeanine Anez / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bolivija Rinkimai

„Šiandien atšaukiu savo kandidatūrą į Bolivijos prezidentus“, – ketvirtadienį per televiziją paskelbė dešiniojo sparno lyderė.

Ji paaiškino taip nusprendusi „atsižvelgdama į riziką, kad demokratiniai balsai pasiskirstys įvairiems kandidatams ir dėl to pasiskirstymo MAS (buvusio šalies lyderio Evo Moraleso vadovaujamas „Judėjimas socializmo link“) galiausiai laimės rinkimus“ spalio 18 dieną.

Šalia stovint jos pasirinktam kandidatui į viceprezidentus, verslininkui Samueliui Doriai Medinai ir kitiems politiniams sąjungininkams, J.Anez ragino susivienyti prieš MAS, kurio vėliavnešys, Evo Moraleso protežė Luisas Arce populiarumu lenkia visus varžovus.

„Jei nesusivienysime, Moralesas sugrįš; jei nesusivienysime, demokratija pralaimės; jei nesusivienysime, diktatūra laimės“, – sakė 53 metų lyderė.

J.Anez iš rinkimų kovos pasitraukė kitą dieną po to, kai nacionalinė apklausa parodė ją esant ketvirtoje vietoje, o L.Arce – pirmoje.

J.Anez prezidento pareigas perėmė 2019 metų lapkritį, per socialinius neramumus atsistatydinus E.Moralesui.

Ji žadėjo vadovauti laikinajai vyriausybei ir siekti 2020 metais sušaukti naujus rinkimus, bet sausio mėnesį iškėlė savo kandidatūrą. Šį sprendimą griežtai kritikavo jos priešininkai ir kai kurie sąjungininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius