Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisas Johnsonas J.Khashoggi nužudymą palygino su pasikėsinimu į Skripalius

Buvęs britų užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas straipsnyje laikraštyje „The Daily Telegraph“ Saudo Arabijos opozicijos žurnalisto Jamalo Khashoggi mirtį Stambule palygino su pasikėsinimu nužudyti buvusį rusų šnipą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją Anglijos Solsberio mieste.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Piktadarystė Solsberyje ir Khashoggi nužudymas atrodo panašaus tipo įvykiai: susidorojimas su oponentais užsienio teritorijoje, palaikant vyriausybei.

Vykdymo metodų barbariškumas turi pasiųsti siaubą varantį perspėjimą kiekvienam iš šalies išvykusiam žurnalistui arba tiems, kas drįsta stoti prieš režimą“, – rašė B.Johnsonas.

Jo nuomone, J.Khashoggi nužudymas buvo tyčinis, o ne atsitiktinis. B.Johnsonas mano, jog tikslas, be kitų dalykų, buvo pasiųsti žinią potencialiems priešininkams, kurie gyvena užsienyje ir galvoja, kad yra apsaugoti.

„Kad ir kas jūs esate, kad ir kur esate, mes galime jus pasiekti ir mums nerūpi, kas, kaip jums atrodo, jus saugo“, – J.Khashoggi nužudymo ir užpuolimo Solsberyje tikslą suformulavo B.Johnsonas.

Jis taip pat paragino Vakarų visuomenę neleisti šiai schemai tapti šablonu.

„Tai neturi tapti šablonu. Mes negalime paprasčiausiai leisti tam įvykti“, – rašė jis.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamalas Khashoggi
„Scanpix“/AP nuotr./Jamalas Khashoggi

„Britanija ir JAV turi vadovauti kitoms šalims siekiant deramai patraukti atsakomybėn Saudo Arabiją. (J.Khashoggi) palaikai turi būti surasti. Nužudymo garso įrašas, kurį, kaip kalbama, turi turkų pareigūnai, jeigu egzistuoja, turi būti paviešintas.

Britanija turi parengti sankcijas tiems, kas kaltas dėl šio žurnalisto žiaurios žmogžudystės įvykdymo ar pritarimo jai“, – pabrėžė buvęs britų užsienio reikalų sekretorius.

Politikas mano, kad dabar, po tokių įvykių, pats laikas spausti Saudo Arabiją dėl karo Jemene užbaigimo, atsižvelgiant į didėjančią humanitarinę katastrofą šioje šalyje.

B.Johnsono nuomone, Saudo Arabijos sosto įpėdiniui princui Mohammedui bin Salmanui, kurį Vakarai laiko potencialiu karalystės reformuotoju, reikia palaikyti Jungtinių Tautų specialiojo pasiuntinio Jemenui Martino Griffithso pasiūlymą skirti husių sukilėliams dalį įtakos vyriausybėje ir apsaugoti Jemeną nuo Irano įtakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius