Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisas Johnsonas savo kalėdiniame kreipimesi ragina britus nesipykti

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas pirmadienį savo šventiniame kreipimesi, kuriame jam pavyko išvengti žodžio „Brexit“, paragino britus „per daug nesipykti“ per Kalėdas.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sveiki, bičiuliai, čia Borisas Johnsonas, noriu pasinaudoti proga ir palinkėti jums visiems linksmų Kalėdų“, – sakė premjeras vaizdo įraše, kuriame jis nufilmuotas burbulais ir lemputėmis papuoštos eglės fone.

„Tikiuosi, kad jums patiks šios kelios dienos. Pasistenkite per daug nesipykti su giminaičiais ar dar kuo nors“, – pridūrė jis.

JK yra smarkiai susiskaldžiusi dėl savo ateities nuo pat 2016-ųjų referendumo, per kurį nuspręsta palikti Europos Sąjungą, o dėl politinių ginčų „Brexitą“ atidėti teko tris kartus.

Tačiau B.Johnsonas anksčiau šį mėnesį didele persvara nugalėjo pirmalaikius parlamento rinkimus, pažadėjęs iki sausio 31-osios įgyvendinti „Brexit“.

Nors pastaraisiais mėnesiais premjeras mažai kalbėjo apie ką nors kitą nei „Brexit“, savo kalėdinėje žinutėje jis jo nepaminėjo. Visgi jis paragino britus „pamąstyti apie metus ir švęsti ateinantį gėrį“.

Kiek surimtėjęs B.Johnsonas pabrėžė Kalėdų kaip Jėzaus gimimo „neįkainojamą svarbą“ milijardams krikščionių visame pasaulyje.

Jis išreiškė solidarumą su visais persekiojamais krikščionimis.

„Jie Kalėdas minės privačiai, slapta, gal net kalėjimo kameroje“, – sakė premjeras.

„Tai yra tai, ką aš kaip premjeras noriu pakeisti. Solidariai palaikome krikščionis visur, ginsime jūsų teisę praktikuoti savo tikėjimą“, – pridūrė B.Johnsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius