Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 07 /21:19

B.Nemcovo advokatui kelia įtarimų Rusijos skelbiama informacija apie sulaikytus įtariamuosius

Rusijos saugumo tarnybos sulaikė įtariamuosius Boriso Nemcovo nužudymo byloje. Anzoras Kubaševas ir Zauras Dadajevas įtariami įvykdę nusikaltimą, tačiau Rusijos teisėsaugos institucijų atstovai skelbia, kad nužudymo užsakovų paieškos tęsiamos toliau. B.Nemcovo advokatas stebisi, kad apie sulaikytuosius pranešė ir net jų tapatybes atskleidė Federalinės saugumo tarnybos (buvusio KGB) vadovas Aleksandras Bortnikovas, nors tyrimą kontroliuoja ne jo tarnyba.
Aleksandras Bortnikovas
Aleksandras Bortnikovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oficialiame Čečėnijos prezidento, kuris užima ir ministrų kabineto vadovo pareigas, Ramzano Kadyrovo tinklalapyje nurodyta, jog Z.Dadajevas 2011 m. užėmė Čečėnijos vyriausybės Jaunimo reikalų komiteto spaudos sekretoriaus pareigas. 

B.Nemcovo advokato Vadimo Prochorovo teigimu, nuostabą kelia tai, kad įtariamuosius sulaikė ir apie tai pranešė FSB pareigūnai, nors tyrimą turėjo prižiūrėti Aleksandro Bastrykino vadovaujamas Tyrimų komitetas. Pasak jo, FSB vadovas A.Bortnikovas kreipėsi į prezidentą Vladimirą Putiną ir net atskleidė įtariamųjų pavardes, tuo tarpu iš Tyrimų komiteto jokio patvirtinimo iš pradžių nebuvo.

Jis pasirodė tik praėjus kelioms valandoms. Tyrimų komiteto išplatintoje informacija teigiama, kad šie asmenys įvykdė ir organizavo nužudymą.

V.Prochorovo teigimu, nesuprantama, kaip tokias išvadas viešai galima skelbti vos sulaikius įtariamuosius. Pasak jo, tokiu būdu gali būti sudaromas klaidingas įspūdis, kad nusikaltimas atskleistas ir dangstomi tikrieji nužudymo organizatoriai.

Nesuprantama, kaip tokias išvadas viešai galima skelbti vos sulaikius įtariamuosius. Pasak jo, tokiu būdu gali būti sudaromas klaidingas įspūdis, kad nusikaltimas atskleistas ir dangstomi tikrieji nužudymo organizatoriai.

Vėliau žiniasklaidai buvo išplatinta teisėsaugos institucijų patikslinimas, kad kitų su nusikaltimu susijusių asmenų paieška tęsiama. „Interfax“ pranešė, kad nusikaltimo užsakovai gali slapstytis užsienyje.

Prieš du mėnesius R.Kadyrovas Grozno stadione demonstravo savo karines pajėgas, nors Rusijos Konstitucija nenumato galimybės federacijos subjektams kurti atskiras kariuomenes. R.Kadyrovcas teigė pasiruošęs įvykdyti bet kokį V.Putino įsakymą ir savo karius nekreipti į bet kurį pasaulio tašką.

VIDEO: R.Kadyrovas laukia V.Putino įsakymų

Šeštadienį A.Bortnikovas pranešė, kad sulaikyti du asmenys, įtariami vieno iš Rusijos opozicijos lyderių B.Nemcovo nužudymu, tačiau šaltiniai žiniasklaidai pabrėžė, kad sulaikytieji įtariami tik nusikaltimo vykdymu – užsakovas dar nėra žinomas. 

B.Nemcovas buvo nušautas Maskvoje, prie pat Kremliaus, vasario 27 dieną, likus kelioms dienoms iki jo organizuojamos protesto akcijos Rusijos sostinėje. Į vieno iš opozicijos lyderių nugarą pataikė keturios kulkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius