Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 04 08 /21:46

Bostono sprogdintojas Džocharas Carnajevas pripažintas kaltu

Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas trečiadienį teisme pripažintas kaltu. Jam gresia mirties bausmė, skelbia CNN.
Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas
Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Prisiekusiųjų teismas Dž.Carnajevą pripažino kaltu panaudojus masinio naikinimo ginklą, dėl kurio žuvo ir buvo sužeisti žmonės“, – skelbia CNN.

Jis pripažintas kaltu dėl visų 30 jam pateiktų kaltinimų.

Balandžio 13 dieną prisiekusieji spręs, ar Dž.Carnajevui skirti mirties bausmę, ar kalėjimą iki gyvos galvos.

Balandžio 13 dieną prisiekusieji spręs, ar Dž.Carnajevui skirti mirties bausmę, ar kalėjimą iki gyvos galvos.

Nukentėjęs per Bostono maratoną Jeffrey Baumanas teigė, kad „šiandienos verdiktas niekada neatpirks prarastų gyvybių ir gyvenimų, kurie dramatiškai pasikeitė po surengtų sprogdinimų, tačiau nuo šio sprendimo palengvėja ir šiandien žengtas žingsnis arčiau šios istorijos pabaigos“.

Nukentėjęs per Bostono maratoną Jeffrey Baumanas teigė, kad šiandienos verdiktas niekada neatpirks prarastų gyvybių ir gyvenimų, kurie dramatiškai pasikeitė po surengtų sprogdinimų.

Anot Masačusetso valstijos policijos, „šiandienos verdiktas, tikimasi, bus tarsi naujai atverstas puslapis, bandant atstatyti mūsų visuomenę ir užgydyti jos žaizdas“. „Mes tikimės, kad tie, kurie buvo sužeisti Bostono maratone, per teisingumą atras truputį ramybės“, – teigiama policijos pranešime.

Žurnalistė Alexandra Field savo „Twitter“ paskyroje skelbė, kad teismo salė buvo sausakimša žuvusiųjų šeimų narių, jie verdikto klausėsi ramiai.

Dž.Carnajevas prisiekusiųjų atstovo klausėsi nerodydamas jokių emocijų. Jis net nežiūrėjo į prisiekusiuosius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Piešinyje pavaizduotas teisme sėdintis Džocharas Carnajevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Piešinyje pavaizduotas teisme sėdintis Džocharas Carnajevas

Norėjo nubausti Ameriką

Teisme prokuroras prisiekusiesiems nurodė, kad vienas iš Bostono maratono sprogdintojų Džocharas Carnajevas „norėjo nubausti Ameriką“.

Teisme prokuroras prisiekusiesiems nurodė, kad vienas iš Bostono maratono sprogdintojų Džocharas Carnajevas „norėjo nubausti Ameriką“ – tai buvo motyvas jam ir jo broliui surengti sprogdinimą per Bostono maratoną 2013-ųjų balandžio 15 dieną, nusinešusį trijų žmonių gyvybes ir sužalojusį dar per 260.

Kaip anksčiau skelbė BBC, šio čečėnų kilmės jaunuolio advokatai pripažino, kad jų ginamasis įvykdė atakas, tačiau pažymėjo, jog tai padarė su suradikalėjusio brolio įtaka.

Vyriausybės prokurorai vaizdavo šį čečėnų kilmės musulmoną imigrantą, tapusį JAV piliečiu 2012 metais, kaip užkietėjusį teroristą, kuris kartu su vyresniu broliu įvykdė tuos sprogdinimus, siekdamas perkelti džihadą į tą šiaurės rytinį JAV miestą ir nubausti Jungtines Valstijas.

Dž.Carnajevo advokatai pripažino, kad jis padėjo vieną iš bombų, tačiau tebuvo neryžtingas bendrininkas, bauginimais arba manipuliuojant įtrauktas į šį nusikaltimą savo brolio, kuris buvo daug radikalesnių pažiūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius