-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilija oficialiai apkaltino du eksprezidentus „Petrobras“ byloje

Brazilija antradienį oficialiai apkaltino eksprezidentus Dilmą Rousseff ir Luizą Inacio Lulą da Silvą byloje dėl didelio masto valstybės lėšų grobstymo, kurios epicentre yra valstybinė naftos įmonė „Petrobras“.
Dilma Rousseff
Dilma Rousseff / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Brazilija

Šios naujienos yra itin prastos L.Inacio Lulai da Silvai, kuris žada 2018 metais vėl kandidatuoti į prezidentus. D.Rousseff buvo jo pasirinkta politinė įpėdinė ir pirmoji Brazilijos prezidentė moteris.

„Šie nusikaltimai, kaip manoma, buvo vykdomi mažiausiai nuo 2002-ųjų vidurio iki 2016 metų gegužės 12 dienos“, kai D.Rousseff įgaliojimai per apkaltą buvo sustabdyti, pranešė generalinė prokuratūra.

Eksprezidentų Darbininkų partija, kaip įtariama, gavo 475 mln. dolerių (399,5 mln. eurų) kyšių, „pasinaudodama valstybės sektoriaus subjektais, įskaitant „Petrobras“, Nacionalinį plėtros banką (BNDES) ir Planavimo ministeriją“, sakoma kaltinamajame akte.

Generalinis prokuroras Rodrigo Janotas įtaria, kad didžiajai daliai šios schemos, kuri virto tarptautine kyšininkavimo operacija, vadovavo L.Inacio Lula da Silva.

Nuo 2014 metų, kai kilo didžiulis korupcijos skandalas, dešimtys aukšto rango lyderių iš visų politinių partijų, taip pat – garsių verslininkų, buvo patekę į tyrėjų taikiklį ar nuteisti.

Tyrimas sukosi aplink „Petrobras“, kurios išpūstais statybos kontraktais verslo lyderiai ir politikai naudojosi milijardams dolerių nusiurbti.

Liepos mėnesį L.Inacio Lula da Silva buvo nuteistas už kyšininkavimą – tai kol kas didžiausias tyrimo trofėjus ir pribloškiantis smūgis kairiųjų politinio sugrįžimo perspektyvoms. L.Inacio Lula da Silva žadėjo teikti apeliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius