-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje protestuotojai po J.Bolsonaro pralaimėjimo antrą dieną blokuoja greitkelius

Sunkvežimių vairuotojai ir kiti protestuotojai antradienį antrą dieną blokavo greitkelius, palaikydami prezidentą Jairą Bolsonaro, kuris vis dar nepripažįsta pralaimėjimo rinkimuose kairuoliui Luizui Inacio Lulai da Silvai.
Protestuotojai blokuoja kelius Brazilijoje
Protestuotojai blokuoja kelius Brazilijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Šalies federalinė kelių policija (PRF) pranešė, kad bent 23 iš 27 Brazilijos valstijų yra daugiau kaip 250 visiškai arba iš dalies užblokuotų kelių.

Pirmadienio vakarą protestuotojai užblokavo kelius prie San Paulo Guarulhos oro uosto, ir dėl to buvo atšaukti keli skrydžiai, pranešė vietos žiniasklaida. Vėliau šie protestai buvo išsklaidyti.

Svarbūs keliai kituose miestuose, pavyzdžiui, Rio de Žaneire, taip pat buvo užblokuoti.

San Paule ant tilto kabojo plakatas su užrašu „Lula ne!“.

„Tikiuosi, kad galėsiu grįžti namo“, – sakė 62 metų nekilnojamojo turto agentė Rosangela Senna San Paulo autobusų stotyje. Ji norėjo grįžti autobusu į Rio de Žaneirą.

„Galėjau sau leisti sumokėti už parą ir pernakvoti viešbutyje, bet daugelis žmonių turėjo laukti čia, autobusų stotyje“, – pasakojo ji.

Praėjus daugiau nei 36 valandoms po to, kai oficialūs rezultatai parodė, kad L.I.Lula da Silva laimėjo prezidento rinkimus tik 1,8 procentinio punkto persvara, J.Bolsonaro dar nepripažino pralaimėjimo.

L.I.Lulos da Silvos pergalę pripažino keli J.Bolsonaro sąjungininkai ir lyderiai visame pasaulyje.

Daugiausia blokuojamų kelių buvo pietinėje Santa Katarinos valstijoje, kur beveik 70 proc. rinkėjų palaikė J.Bolsonaro.

Pirmadienio vakarą Aukščiausiojo Teismo teisėjas pareiškime nurodė „nedelsiant išvalyti greitkelius ir viešuosius kelius“.

Teismas nurodė PRF imtis „visų priemonių“, reikalingų keliams atlaisvinti, ir pagrasino skirti baudą arba įkalinti jos direktorių už „nepaklusnumą“, jei įsakymas nebus įvykdytas.

Kelių policijos viršininkas Silvinei Vasquesas sulaukė kritikos už tai, kad rinkimų dieną paskelbė „Instagram“ įrašą, kuriame ragino brazilus balsuoti už J.Bolsonaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius