Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje užtvankos griūties aukų skaičius išaugo iki 115, dar 248 žmonės yra dingę

Brazilijos pareigūnai šeštadienį pranešė, kad pietryčių Brazilijoje po kasyklos atliekų užtvankos griūties aukų skaičius išaugo iki 115, o dar 248 žmonės laikomi dingusiais.
Brazilijoje sugriuvo užtvanka
Brazilijoje sugriuvo užtvanka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Minas Žeraiso valstijos, kurioje sausio 25 dieną įvyko ši katastrofa, gelbėjimo tarnyba pranešė, kad toliau ieškoma žuvusiųjų.

Visi dingusiais įvardyti asmenys dabar yra laikomi žuvusiais, kadangi per pastarąją savaitę nerasta nė vieno išgyvenusio.

Beveik visi žuvę ir dingę žmonės buvo netoli Brumadinjo miesto veikiančios geležies rūdos kasyklos darbuotojai, patekę į didžiulį purvo srautą sugriuvus aukščiau darbuotojų kavinės bei pagrindinės administracinės zonos buvusiai užtvankai.

Tai buvo antroji per pastaruosius trejus metus su šlamo saugyklomis susijusi nelaimė brazilų kasybos milžinės „Vale“ valdomose kasyklose.

Pareigūnai nurodė įšaldyti 3 mlrd. dolerių (2,63 mlrd. eurų) vertės „Vale“ aktyvų, numatant, kad bendrovei teks atlyginti nuostolius ir mokėti baudas bei kompensacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius