Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos COVID krizė – viena liūdniausių pasaulyje

COVID-19 Brazilijoje jau paliko mirties ir nevilties pėdsaką – vieną liūdniausių pasaulyje. Praėjus metams nuo pandemijos pradžios, šalis ką tik pasiekė dar vieną skaudų rekordą.
Kristaus Atpirkėjo statula Rio de Žaneire
Kristaus Atpirkėjo statula Rio de Žaneire / „The New York Times“/Dado Galdieri nuotr.

Nė viena kita valstybė, patyrusi tokį didelį protrūkį, nėra vis dar paskendusi kovoje su rekordiškai dideliu mirusiųjų skaičiumi ir ties žlugimo riba atsidūrusia sveikatos apsaugos sistema. Daugelis kitų smarkiai nukentėjusių šalių jau žengia nedrąsius žingsnius normalaus gyvenimo link.

Tuo tarpu Brazilijai tenka stoti į kovą su labiau užkrečiamu viruso variantu, kuris nuniokojo vieną didelį miestą ir plinta kituose, o brazilai atsisako taikyti atsargumo priemones, kurios galėtų juos apsaugoti.

Praėjusią savaitę antradienį Brazilijoje užregistruota daugiau nei 1700 COVID-19 sukeltų mirčių – tai didžiausias vienos dienos mirčių skaičius per visą pandemiją.

„Epidemijai įsisiautėjus įvairiose valstijose, žlunga jų valstybinės ir privačios ligoninių sistemos, ir tai netrukus gali nutikti kiekviename Brazilijos regione, – rašoma Nacionalinės sveikatos apsaugos sekretorių asociacijos pranešime. – Deja, anemiška vakcinacijos kampanija ir lėtas skiepų tiekimas reiškia, kad šis scenarijus artimiausiu metu nepasikeis.“

Dar blogiau tai, kad neseniai Brazilija – o galbūt ir pasaulis – sulaukė dar liūdnesnių naujienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius