-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 29 /20:51

Brazilijos kalėjime per kalinių susirėmimus žuvo mažiausiai 52 žmonės

Viename šiaurės Brazilijos kalėjime pirmadienį įsiplieskus konkuruojančių gaujų susirėmimams žuvo mažiausiai 52 žmonės, pranešė vienas pareigūnas.
Grotos
Grotos / Photos.com

Tai yra naujausia smurto banga, sukrėtusi šalies itin perpildytą ir pavojingą įkalinimo įstaigų sistemą.

Per susirėmimus, kurie prasidėjo vienoje Altamyros įkalinimo įstaigoje apie 7 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku ir baigėsi apie vidurdienį vietos (18 val. Lietuvos) laiku, keliolikai kalinių buvo nukapotos galvos, naujienų agentūrą AFP informavo vienas pareigūnas iš Paros valstijos kalėjimų departamento.

Du kalėjimo prižiūrėtojai buvo paimti įkaitais, bet galiausiai jie buvo paleisti.

Per televiziją „SBT Altamira“ parodytame reportaže buvo matyti nuo kalėjimo komplekso kylantys tiršti juodi dūmai ir ant pastato stogo sėdintys žmonės.

Kaip pranešama, visi žuvusieji buvo kaliniai. 16 asmenų buvo nukapotos galvos, o likusieji žuvo per gaisrą, kurį sukėlė kaliniai.

Gegužę gretimoje Amazonės valstijoje per keliuose kalėjimuose kilusias riaušes žuvo mažiausiai 55 kaliniai. Dėl šių neramumų taip pat kaltinamas gaujų konfliktas. Dauguma aukų buvo pasmaugtos, tada sakė valstijos valdžios atstovai.

Federalinė vyriausybė po šio incidento atsiuntė papildomų pareigūnų, kad sustiprintų saugumą kalėjimuose.

Pagal kalinių skaičių Brazilija užima trečią vietą pasaulyje: 2016-ųjų birželį šalies įkalinimo įstaigose buvo laikomi 726 712 žmonių, rodo oficialūs duomenys. Tai yra dvigubai daugiau kalinių, nei gali tilpti šalies kalėjimuose.

Naujausioje tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos „Human Rights Watch“ (HRW) ataskaitoje sakoma, kad federalinė Brazilijos valdžia į kalėjimus iki 2018-ųjų pabaigos galėjo atsiųsti dar 115 tūkst. kalinių.

Smarkiai perpildytuose Brazilijos kalėjimuose taip pat giliai įsišaknijęs gaujų smurtas; įkalinimo įstaigose dažnai įvyksta riaušių, o neretai kaliniai mėgina pasprukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius