-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos policijos pareigūnai sostinėje nušovė ispanų turistę

Rio de Žaneiro policija pirmadienį pranešė per klaidą nušovusi ispanų turistę, besilankančią smurtu garsėjančiame sostinės priemiesčio lūšnyne, kuriame anksčiau buvo sužeisti du pareigūnai.
Karinės Brazilijos policijos pareigūnai lūšnyne
Karinės Brazilijos policijos pareigūnai lūšnyne / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai pradėjo šaudyti įtartinam automobiliui „prasiveržus pro policijos blokadą“ Rosinjos lūšnyne, nežinodami, kad jame gali būti turistų, nurodoma policijos pareiškime.

„Per patikrą paaiškėjo, kad automobiliu važiavo turistai. Viena sužeista ispanė buvo nuvežta į ligoninę „Miguel Couto“, tačiau mirė nuo patirtų sužeidimų“, – sakoma jame.

Maždaug valandą iki šio incidento šiame valdžios beveik nekontroliuojamame lūšnyne įvyko susirėmimas tarp elitinių policijos pajėgų ir narkotikų gaujos narių.

Per jį buvo sužeisti du policijos pareigūnai ir vienas įtariamas gaujos narys, nurodė policija. Pareigūnai konfiskavo vieną pistoletą „Glock“.

Rugsėjį ir spalį šiame lūšnynų rajone prasidėjus ginkluotiems besivaržančių nusikaltėlių gaujų susirėmimams, į pagalbą policijai mesta šimtai gerai ginkluotų karių.

Rio de Žaneiros lūšnynuose, kuriuos gyvena maždaug ketvirtadalis iš 6,5 mln. sostinės gyventojų, smurtas yra dažnas reiškinys. Didelę dalį jų teritorijos kontroliuoja narkotikų gaujos.

Rio de Žaneiro turistai yra paprastai perspėjami vengti lankymosi lūšnynuose.

Naujienų portalas G1 pranešė, kad žuvusioji turistė yra 67 metų Maria Esperanza Ruiz Jimenes. Kol kas jos tapatybė oficialiai nepatvirtinta.

Ispanijos ambasada Brazilijoje naujienų agentūrai AFP sakė dėl incidento palaikantį ryšį su pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius