Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Brazilų futbolininkai į Kolumbiją turėjo skristi kitu lėktuvu

Kolumbijoje antradienio naktį sudužo lėktuvas su 81 žmogumi. Tarp keleivių buvo ir brazilų futbolo komanda „Chapecoense“, kuri skrido į svarbias rungtynes – tikėjosi pelnyti svarbiausią trofėjų klubo istorijoje.
„Chapecoense“ komanda lėktuve
„Chapecoense“ komanda lėktuve / Nuotr. iš „Twitter“

Po aviakatastrofos Kolumbijos žiniasklaida pranešė, kad į Pietų Amerikos taurės turnyro finalą skridusi komanda planavo skristi kitu lėktuvu – tačiau jiems teko pakeisti skrydį. Taip nusprendė Brazilijos aviacijos tarnyba.

Eltiempo.com rašo, kad klubas pirmadienį turėjo pakeisti savo bilietus į Kolumbiją. Brazilijos aviacijos tarnyba nurodė, kad jie į Medeljiną skristi turi ne užsakomuoju skrydžiu, o komerciniu.

Toks sprendimas priimtas todėl, kad iš pradžių planuotas užsakomasis skrydis nebuvo autorizuotas Civilinės aviacijos agentūros.

Dėl to komanda turėjo skristi su persėdimu Viru Viru oro uoste.

„Chapecoense“ trečiadienį Medeljine turėjo žaisti Pietų Amerikos taurės turnyro finale prieš Kolumbijos „Atletico Nacional“.

1973 metais įkurtas „Chapecoense“ klubas tik prieš trejetą sezonų pagaliau grįžo į Brazilijos aukščiausiąją futbolo lygą (Serie A), kur pernai užėmė 14-ąją vietą.

Iki šio sezono pabaigos likus vienam mačui „Chapecoense“ žengė rekordinėje devintoje vietoje bei taikėsi į Pietų Amerikos taurės trofėjų, kurio finalo pirmąsias rungtynes ir turėjo žaisti Kolumbijoje. Tai galėjo būti didžiausias klubo laimėjimas istorijoje.

Be vieno legionieriaus iš Argentinos, visi kiti komandos futbolininkai buvo brazilai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius