Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 25 /15:37

„Brexit“: atsistatydino Jungtinės Karalystės eurokomisaras, jį pakeis latvis

Šeštadienį Jungtinės Karalystės eurokomisaras Jonathanas Hillas pranešė atsistatydinantis. Europos Komisijos prezidentas Jean-Claude Junckeris paskelbė, kad jį Komisijoje pakeis latvis Valdis Dombrovskis, buvęs šios šalies premjeras.
Jonathanas Hillas
Jonathanas Hillas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kas padaryta, to nebepakeisi“, – po Jungtinės Karalystės sprendimo palikti Europos Sąjungą (ES) pareiškė šalies deleguotas Europos Komisijos (EK) narys. Kaip skelbia BBC, jis nemano, kad būtų teisinga jam pasilikti einamose pareigose. Vis dėlto dar keletą savaičių jis žada dirbti, kad užtikrintų tvarkingą savo darbų perdavimą.

„Aš atvykau į Briuselį kaip tas, kuris pasisakė prieš euro įvedimą Britanijoje ir kuris buvo skeptiškai nusiteikęs Europos atžvilgiu. Vis dėlto mūsų narystė buvo teigiamas dalykas, turint minty mūsų vietą pasaulyje. Tai buvo į naudą mūsų ekonomikai. Tačiau tai, kas jau padaryta, nebepakeisime ir dabar turime kurti naujus santykius su Europa kiek įmanoma geriau“, – kalbėjo Britanijos premjero Davido Camerono sąjungininkas.

Jis tvirtino, kad kaip ir daugelis žmonių Jungtinėje Karalystėje, jaučiasi nusivylęs referendumo rezultatais.

„Norėjau, kad jis pasibaigtų kitaip, tačiau britai nusprendė priimti kitokį spendimą. Taip veikia demokratija“, – pridūrė jis.

J.Hillą pakeisiantis latvis V.Dombrovskis EK yra atsakingas už vieningos valiutos klausimus. Taip pat jis yra EK viceprezidentas.

Jungtinė Karalystė galės nominuoti naują komisarą, kuris eis pareigas likusį Jungtinės Karalystės narystės ES laiką. Sprendimą, kam atiteks Jungtinei Karalystei priklausantis portfelis, priims J.C.Junckeris po konsultacijų su Jungtinės Karalystės vyriausybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius