Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ šalininkų organizacija „Leave.EU“ gavo baudą už kampanijos limito viršijimą

„Brexit“ šalininkų organizacijai „Leave.EU“ penktadienį buvo skirta 70 tūkst. svarų (79,7 tūkst. eurų) bauda už kampanijos išlaidų limito viršijimą prieš 2016 metų balsavimą dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, pranešė Jungtinės Karalystės rinkimų komisija.
Londone pritarta svarbiam „Brexit“ teisės aktui
„Brexit“ šalininkų organizacija „Leave.EU“ gavo baudą už kampanijos limito viršijimą / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Organizacija taip pat netiksliai pranešė, kiek pinigų išleido per kampaniją, ir pateikė netikslią informaciją apie tris gautas paskolas, nurodė Komisija.

Be to, „Leave.EU“ gavo nedeklaruotų paslaugų iš JAV kampanijų strategų „Goddard Gunster“.

„Leave.EU“ viršijo savo išlaidų limitą ir tiksliai nedeklaravo savo finansavimo bei išlaidų, – sakė Komisijos narys Bobas Posneris. – Tai rimti pažeidimai.“

Komisija nurodė, kad apie „asmenis, atsakingus“ už „Leave.EU“, pranešė policijai, nes įtaria juos kriminaliniais pažeidimais.

Šiai organizacijai, susijusiai su politiku Nigelu Farage'u ir verslininku Arronu Banksu, buvo leidžiama kampanijos metu išleisti 700 tūkst. svarų (797 tūkst. eurų), bet ji šią sumą viršijo mažiausiai 77 380 svarų (88 tūkst. eurų), parodė tyrimas.

„Leave.EU“ multimilijonierius A. Banksas įsteigė 2015 metų liepą. Kampaniją iš pradžių rėmė buvęs JK nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis N. Farage'as, bet paskui oficialios kampanijos statusas atiteko organizacijai „Vote Leave“.

Tačiau „Leave.EU“ toliau vaidino svarbų vaidmenį, aktyviai veikė ir po 2016 metų birželio 23-iosios referendumo, agitavo už Didžiosios Britanijos pasitraukimą iš Europos bendrosios rinkos ir už griežtą imigracijos politiką.

A.Banksas tyrimą vadino „politiškai motyvuotu puolimu prieš „Brexit“ ir 17,4 mln. žmonių, kurie nepaisydami isteblišmento balsavo už nepriklausomą Britaniją“.

„Rinkimų komisija išsiruošė žvejoti didelių žuvų ir paplūdimyje rado kelias ... negyvas sardines. Labai daug dideliam sąmokslui! Koks jovalas, susitiksim su jais teisme“, – komentavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius