-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Brigitte Macron imsis neformalaus pirmosios ponios vaidmens

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žmona Brigitte Macron sakė, kad imsis pirmosios ponios vaidmens, bet – tik neformalaus.
Brigitte Trogneux
Brigitte Macron imsis neformalaus pirmosios ponios vaidmens / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Planai suteikti jai oficialų statusą sulaukė nepritarimo.

Žurnalui „Elle“ duodama savo pirmąjį po vyro išrinkimo šių metų gegužę interviu, 64 metų buvusi mokytoja taip pat juokavo apie jaunojo prezidento amžių – 25 metais mažesnį nei jos – ir negailėjo liaupsių jųdviejų santuokai.

E.Macrono planai sukurti oficialų statusą ir darbą savo žmonai, kaip pirmajai šalies poniai, buvo atidėti gavus priešišką interneto peticiją, bet Brigitte sakė planuojanti vis tiek imtis neformalaus vaidmens.

„Kaip ir visos iki manęs, imsiuosi savo viešo vaidmens, bet Prancūzijos žmonės žinos išteklius, kuriais disponuoju“, – sakė ji minėtam savaitiniam žurnalui, kuris kol kas paskelbė jos interviu ištraukas. Visas interviu turi pasirodyti penktadienį.

Vietoje oficialaus pirmosios ponios posto, dėl kurio būtų reikėję keisti įstatymus ar konstituciją, prezidentūra dabar nusprendė išleisti „skaidrumo įstatus“. Šie dokumentai rodys, kokios lėšos ir darbuotojai bus skiriami Brigitte veiklai.

B.Macron: „Prezidentūros interneto svetainėje skelbsime mano susitikimus ir mano įsipareigojimus, kad Prancūzijos žmonės tiksliai žinotų, ką aš darau. Svarbu, kad tai aišku.“

„Prezidentūros interneto svetainėje skelbsime mano susitikimus ir mano įsipareigojimus, kad Prancūzijos žmonės tiksliai žinotų, ką aš darau, – sakė ji. – Svarbu, kad tai aišku.“

Tikimasi, kad B.Macron rems neįgaliųjų ir švietimo labdaros fondų veiklą.

Interviu ji taip pat kalbėjo apie savo neįprastą santuoką su E.Macronu, kuris lankė jos dramos pamokas katalikiškoje mokykloje šalies šiaurėje esančiame Amjeno mieste.

„Kai skaitau apie mus, man visad atrodo, kad skaitau kažkieno kito istoriją, – sakė ji. – Mūsų istorija tokia paprasta.“

Nepaisydama šių santykių nulemtų sunkumų – trijų vaikų motina 2006-aisiais išsiskyrė su pirmuoju vyru – ji sako dėl nieko neapgailestaujanti.

„Jei nebūčiau taip pasirinkusi, bučiau praradusi savo gyvenimą, – sakė ji. – Vienintelė problema dėl Emmanuelio ta, kad jis jaunesnis už mane.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius